terug naar overzicht

Maria Van EndertVrijwilliger Sociale Hulpverlening, Genk

Aandacht en tijd geven aan ouderen

Dit doen wij

Steeds meer oudere mensen voelen zich eenzaam. Ze zijn minder mobiel en raken daardoor soms sociaal geïsoleerd. Ze hebben nood aan menselijk contact. Onze vrijwilligers staan klaar om kwetsbare en eenzame ouderen te helpen, zowel thuis als in een zorginstelling.

Dit kan jij doen!

  • Met ons project ‘Spring eens binnen’ helpen we oudere mensen thuis. Als vrijwilliger doe je geen huishoudelijke taken, maar focus je op het samenzijn. Samen de krant lezen, een babbeltje bij de koffie, hulp bij de boodschappen, samen naar de markt, enzovoort. Via emotionele en relationele ondersteuning help je ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.
  • Met project ‘Thuis in mijn tehuis’ bieden we sociale ondersteuning in zorginstellingen. Als vrijwilliger maak je tijd voor een goed gesprek, een wandelingetje in de tuin, ondersteuning van de animatiedienst … zolang de klemtoon maar ligt op het samenzijn.

Iets voor jou?

Jouw hulp kunnen we zeker gebruiken! Wij zorgen voor een goede opleiding en ondersteuning.

Ja, ik wil ouderen helpen!   

Word vrijwilliger

Wil je graag helpen? Aarzel geen seconde en word vrijwilliger. Al meer dan 14.000 enthousiaste vrijwilligers gingen je voor. Wat je ook kiest, het zal je veel voldoening en een goed gevoel geven.

+ WORD VRIJWILLIGER!