Train the Trainer

Wat leer je?

We leren je alles om je leerlingen eerste hulp te leren. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet en mag je jezelf ‘Lesgever Eerstehulpverlening Onderwijs’ noemen. Daarmee kan je de cursussen Eerste hulp, Helper, Reanimeren en defibrilleren organiseren voor leerlingen of studenten van je eigen onderwijsinstelling. Al deze cursussen zijn geschikt voor leerlingen of studenten van minstens zestien jaar oud, of die zestien worden in het kalenderjaar waarin de cursus start. Samen werken we zo aan de eindtermen rond eerste hulp en cpr.

Data en locatie opleidingen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor leerkrachten uit alle richtingen secundair onderwijs (tweede en derde graad) en docenten uit de lerarenopleidingen.

Hoe lang?

5 dagen

Prijs?

De opleidingen zijn in 2017 gratis dankzij de steun van onze partner AG Insurance.

Goed om te weten

Als je leerlingen of studenten slagen, dan krijgen ze een eerstehulpbrevet van Rode Kruis-Vlaanderen. Voor alle duidelijkheid: of een leerling slaagt voor zijn/haar jaar, wordt niet bepaald door het behalen van een eerstehulpbrevet. De cursussen en het brevet zijn wel een echte meerwaarde voor je leerlingen of studenten. Het stimuleert hun maatschappelijk gevoel en op de arbeidsmarkt kan het een streepje voor betekenen.

Taal:

Nederlands

+ Schrijf je in (docx, 49 KB)