Ik wil ook donor worden


Stel je voor: jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Dus waarop wacht je?

Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en verkeer je in goede gezondheid? Perfect! Aarzel geen seconde en word donor. Goed om te weten: als je voor het eerst doneert voor je 66ste, kan je dat blijven doen tot 71 jaar!

Geef je al bloed, en wil je bloedgift combineren met plasma of bloedplaatjes geven? 

Vul je gegevens in en wij contacteren je.

Doneren, hoe gaat dat?

Ben je niet zeker of je bloed, plasma of bloedplaatjes mag geven? Dankzij onze donorzelftest kom je niet vergeefs naar een donatie.

Mag je geven?

   • Bloed Plasma Bloedplaatjes

    Bedankt dat je plasmadonor wil worden. Weet dat we je eerst een keer zullen uitnodigen om bloed te geven, voor je plasma kan geven.

    Bedankt dat je bloedplaatjesdonor wil worden. Weet dat we je eerst een keer zullen uitnodigen om bloed te geven, voor je bloedplaatjes kan geven. Na de bloeddonatie kijken we of je in aanmerking komt om bloedplaatjes te geven.

   • Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.

   Zoek een afname bij jou in de buurt

   Je kan pas plasma of bloedplaatjes geven als je al bloed gaf

   Zij zijn al donor ...

   ... en delen graag hun selfie met jou!

   + Zij zijn al donor

   Mag ik bloed geven?

   Ben je niet zeker of je bloed mag geven? Dankzij onze donorzelftest kom je niet vergeefs naar een donatie.

   + Mag ik bloed geven?

   Nieuws

   • Dat studenten al wel eens graag in een tent vertoeven is algemeen geweten – tenten op festivals (de grote om te gaan kijken, de kleine om in te slapen) maar ook tenten op vakantie – met de jeugdbeweging of bij medestudenten in de tuin van een kot. Afgelopen maandag 12 en dinsdag 13 november werd…

    Lees meer...
   • Onze bloedvoorraad staat onder druk: vooral bloedgroep O-negatief krijgt het zwaar te verduren. De reden? Steeds meer mensen kiezen voor een tripje naar het buitenland tijdens de herfstvakantie en mogen – afhankelijk van hun bestemming – een tijdje geen bloed geven. Herfstvakantie doet voorraad…

    Lees meer...
   • Het is ’s avonds best fris en snel donker; na een lange nazomer kondigt de winter zich nu volop aan. Niets is heerlijker dan het thuis gezellig maken met kaarsen, en je op het einde van een lange werkdag te installeren in je zetel, genietend van een kom warme pompoensoep. In deze tijd van het jaar…

    Lees meer...