Mama stuurt een ontroerende mail

Het is hartverwarmend – en ook mega super tof! - om te zien hoeveel plezier kwetsbare kinderen aan onze vakantiekampen beleven. Stralende ogen, brede smile … Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de mama’s en papa’s.  Vorige zomer ontvingen we een mail van zo’n mama. Ze wou absoluut aan iedereen vertellen hoe blij ze wel was met het geluk van haar twee tienerdochters na een vakantiekamp. Een ontroerende mail die we graag met je delen.

Geachte,

Mijn dochters Océane en Chloé zijn pas met jullie op kamp geweest. Zij zijn gisteren in de namiddag naar huis gebracht. De meisjes vonden het een mega super tof kamp! Als een tiener dat zegt, dan was het echt geweldig. Ze zijn nu nog altijd over het kamp aan het vertellen. Ook hebben ze heel hard genoten van hun uitstap naar Plopsaland.

Ze hebben mij ook verteld dat ze heel veel en heel lekker eten hebben gekregen. Nu krijgen ze thuis wel drie keer te eten. Maar het is niet in overvloed. De meisjes waren ook zeer tevreden over de leiders, die streng maar rechtvaardig en zeer begripvol waren.

Daarom zou ik graag de plaatselijke Rode Kruisafdeling willen bedanken voor de kans die ze aan de meisjes hebben gegeven om op kamp te gaan. Ik zit in schuldbemiddeling en krijg een leefloon. Met het geld dat ik heb uitgespaard, heb ik al een beetje schoolgerief voor de meisjes kunnen kopen en ook een paar schoenen. Daarom heel hartelijk dank.

Ook wil ik het Rode Kruis bedanken om zulke kampen voor kwetsbare kinderen te organiseren. Het betekent heel veel voor die kinderen. Ze zijn eventjes weg uit de stressvolle thuissituatie, financiële problemen wegen op het hele gezin. Ze kunnen eventjes weer kind zijn en volop genieten van uitstapjes en lekker eten. Namens al die kinderen een dikke pluim.

Ook een dikke pluim voor de leiders en kookouders die meegaan. Zij zijn begripvol en bereiden lekker en gezond eten. De leiders organiseren leuke uitstappen en spelletjes, zodat die kinderen op 1 september ook over hun toffe vakantie kunnen praten. Ze voelen zich niet buitengesloten. Ook heel belangrijk voor hun sociaal leven. De leiders maken geen onderscheid tussen kwetsbare en gewone kinderen. Mijn kinderen voelden zich volwaardig. Ook hebben ze begrip voor bepaalde situaties. Chloé had haar sandalen kapot gekregen. Ze had wel sportschoenen mee, maar een leidster is zo vriendelijk geweest om haar eigen schoenen cadeau te doen. 

Ook bedankt aan alle vrijwilligers die onze kinderen naar en van het kamp brengen. Ze investeren hun tijd en zorgen dat ze veilig op hun bestemming komen. Dit zonder iets als tegenprestatie te verwachten. Ik heb zelfs met de chauffeur moeten ‘vechten’ om hem een flesje wijn te geven als blijk van onze dankbaarheid.

Ik heb de middelen niet om aan iedereen een fles te geven, daarom wil ik via deze weg IEDEREEN BEDANKEN EN EEN PLUIM GEVEN.

Met veel dankbare groeten,

Océane, Chloé en Nathalie

In 2019 gingen 102 kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen mee op één van onze 3 Vakantiekampen. 44 vrijwilligers gaven het beste van zichzelf als (hoofd)monitor of logistieker en bezorgden deze kinderen een zalige vakantietijd!

Heeft deze persoonlijke mail je aangegrepen? Wil jij je graag inzetten om kinderen een ongelooflijk tof vakantiekamp te laten beleven? Stel je kandidaat en word vrijwilliger bij Vakantiekampen!