Aangepaste Vakantiekampen

Rode Kruis-Vlaanderen heeft reeds 25 jaar ervaring in de organisatie van Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Deze kinderen hebben, om sociale en/of financiële redenen, meestal niet de mogelijkheid om de vakanties te beleven zoals hun leeftijdsgenootjes.

Daarnaast bieden de Aangepaste Vakanties van Rode Kruis-Vlaanderen volwassenen die omwille van een beperking, chronische ziekte of ouderdom moeilijk op vakantie kunnen gaan een zorgeloze vakantieweek. Er is heel wat expertise bij Rode Kruis-Vlaanderen aanwezig om voor deze doelgroepen vakanties/kampen te organiseren.

Op kamp met een beperking?

Reeds verschillende jaren zijn er vragen van kinderen die buiten onze doelgroep vallen om mee op vakantie te kunnen gaan. Een bijzondere groep zijn maatschappelijk kwetsbare kinderen mét een beperking. Omwille van de hogere zorgvraag en nood aan een aangepaste omgeving kunnen deze kinderen niet terecht in het aanbod van de vakantiekampen.

Daarom zal Rode Kruis-Vlaanderen haar expertise uit de organisatie van de Vakantiekampen én de Aangepaste Vakanties bundelen binnen Aangepaste Vakantiekampen. Zorgvrijwilligers, monitoren en logistieke medewerkers vullen elkaar aan om deze kinderen een optimale omkadering te geven.

De Aangepaste Vakantiekampen zijn er voor maatschappelijk kwetsbare kinderen vanEen tof vakantiekamp bezorgen aan maatschappelijk kwetsbare kinderen 7 t.e.m. 14 jaar met een beperking.
In deze opstartfase komen volgende kinderen in aanmerking voor deelname:

  • Kinderen met een verstandelijke beperking (type 2 buitengewoon onderwijs)
  • Kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking (type 4 buitengewoon onderwijs)
  • Kinderen met een visuele beperking (type 6 buitengewoon onderwijs)

De bepaling van de doelgroep gebeurde door een expertenpanel.

Aangepaste vakantiekampen in 2016 en 2017

In 2016 en 2017 organiseren we drie Aangepaste Vakantiekampen in vakantiehuis De Kleppe in Brakel. De ervaringen uit deze vakantieweken zullen de basis vormen voor de uitbouw van dit project.

De kampplaats, het vakantiehuis De Kleppe in het hartje van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor een echte kampbeleving in de natuur! Geiten, paarden, ezels, kippen, konijnen en varkens zijn er geconditioneerd om met mensen met een beperking om te gaan. 

Periode Wie Plaatsen    
31 oktober tot 5 november 2016 Kinderen geboren tussen 2002 en 2009  niet meer vrij
3 april tot 8 april 2017 Kinderen geboren tussen 2003 en 2010  volzet
30 oktober tot 4 november 2017 Kinderen geboren tussen 2003 en 2010  volzet


Meer info

 

Stel je vraag

  • Geboortedatum

  • verzend

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nieuws