Vakantiekampen

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is dat niet altijd het geval. Vaak hebben ze het niet alleen financieel moeilijker, ook sociaal blijven ze aan de zijlijn staan. Ze kunnen bijvoorbeeld niet deelnemen aan activiteiten omdat zoiets geld kost. Speciaal voor hen organiseren we vakanties in Vlaanderen en Nederland. Zo kunnen ook kwetsbare kinderen terug naar school met een mooi vakantieverhaal.

Positieve aandacht

Tijdens de vakantiekampen krijgen de kinderen veel individuele en positieve aandacht. Voor twee kinderen is er één begeleider op onze kampen. We zorgen voor alles: gratis vervoer, gezond eten, maar ook praktische zaken zoals een slaapzak en voldoende reservekledij.

Genieten met volle teugen

Onze persoonlijke aanpak werkt goed. De kinderen genieten met volle teugen. Een van onze vrijwilligers getuigt met een mooie anekdote:

Na een leuk kamp rijden we terug naar huis. Jana, een meisje van tien, houdt gedurende de hele terugweg haar ogen dicht. Zolang ze dat doet, is de vakantie nog bezig, zegt ze.

Minimale kostprijs

Onze Vakantiekampen zijn er voor kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar die niet op vakantie kunnen omwille van financiële redenen. De grootste kosten van het kamp nemen wij voor onze rekening. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage: 35 euro per inschrijving. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of een Rode Kruisafdeling bij.

Kies jouw kamp!

Dit jaar kan je kiezen uit vijf kampen in België of een verblijf bij gastouders in Nederland. Veel plezier!

België

Data voor kinderen Plaats
5 juli - 10 juli Blankenberge
13 juli - 18 juli Blankenberge
21 juli - 26 juli Blankenberge
29 juli - 3 augustus Blankenberge
6 augustus - 11 augustus* Blankenberge

* dit zijn de kampen voor jongeren van 12 tot 14 jaar (2004-2006). De andere kampen zijn voor kinderen van 7 tot 12 jaar (2011-2006)

Aanmelden voor een Vakantiekamp in 2018 kan vanaf 1 maart 2018 (12u 's middags).

Nederland

Periode: 23 juli - 6 augustus 2018
Aanmelden voor Europa Kinderhulp in 2018 kan vanaf 1 maart 2018 (12u 's middags).

Meer info

Heb je een vraag? Stel je vraag via ons contactformulier of via 015 44 35 11. 

Download de brochure Vakantiekampen 2018

Op kamp met een beperking?

Reeds verschillende jaren zijn er vragen van kinderen die buiten onze doelgroep vallen om mee op vakantie te kunnen gaan. Een bijzondere groep zijn maatschappelijk kwetsbare kinderen mét een beperking. Omwille van de hogere zorgvraag en nood aan een aangepaste omgeving kunnen deze kinderen niet terecht in het aanbod van de vakantiekampen.

Daarom zal Rode Kruis-Vlaanderen haar expertise uit de organisatie van de Vakantiekampen én de Aangepaste vakanties bundelen binnen Aangepaste Vakantiekampen. Zorgvrijwilligers, monitoren en logistieke medewerkers vullen elkaar aan om deze kinderen een optimale omkadering te geven.

Je vindt alle informatie over deze Aangepaste Vakantiekampen op deze pagina.

Stel je vraag

  • Geboortedatum

  • verzend

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nieuws