Vakantiekampen

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is dat niet altijd het geval. Vaak hebben ze het niet alleen financieel moeilijker, ook sociaal blijven ze aan de zijlijn staan. Ze kunnen bijvoorbeeld niet deelnemen aan activiteiten omdat zoiets geld kost. Speciaal voor hen organiseren we vakanties in Vlaanderen en Nederland. Zo kunnen ook kwetsbare kinderen terug naar school met een mooi vakantieverhaal.

Positieve aandacht

Tijdens de vakantiekampen krijgen de kinderen veel individuele en positieve aandacht. Voor twee kinderen is er één begeleider op onze kampen. We zorgen voor alles: gratis vervoer, gezond eten, maar ook praktische zaken zoals een slaapzak en voldoende reservekledij.

Genieten met volle teugen

Onze persoonlijke aanpak werkt goed. De kinderen genieten met volle teugen. Een van onze vrijwilligers getuigt met een mooie anekdote:

Na een leuk kamp rijden we terug naar huis. Jana, een meisje van tien, houdt gedurende de hele terugweg haar ogen dicht. Zolang ze dat doet, is de vakantie nog bezig, zegt ze.

Minimale kostprijs

Onze Vakantiekampen staan open voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar. De grootste kosten van het kamp nemen wij voor onze rekening. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage: 35 euro per inschrijving. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of een Rode Kruisafdeling bij.

Kies jouw kamp!

Dit jaar kan je kiezen uit dertien kampen in België of een verblijf bij gastouders in Nederland. Veel plezier!

Vakantiekampen in België

In 2017 organiseren we dertien Vakantiekampen op drie locaties in België.

Locatie Periode Plaatsen?    
Blankenberge        10 juli tot 15 juli volzet
De Pinte 13 juli tot 18 juli volzet
Blankenberge 18 juli tot 23 juli       volzet
De Pinte 21 juli tot 26 juli niet open voor aanmeldingen
Kasterlee 25 juli tot 30 juli* volzet
Blankenberge 26 juli - 31 juli volzet
De Pinte 29 juli - 3 augustus volzet
Kasterlee 2 augustus - 7 augustus* volzet
Blankenberge 3 augustus - 8 augustus volzet
De Pinte 6 augustus - 11 augustus volzet
Kasterlee 10 augustus - 15 augustus* volzet
Blankenberge 11 augustus - 16 augustus niet open voor aanmeldingen
De Pinte 14 augustus - 19 augustus volzet

*Dit zijn de kampen voor jongeren van 12 tot 14 jaar (2005-2003). De andere kampen zijn voor kinderen van 7 tot 12 jaar (2010-2005).

Vakantie in Nederland

Naast onze kampen bieden we ook vakanties aan bij gastgezinnen in Nederland. Kinderen kunnen dan genieten bij Nederlandse gastouders. Voor een vakantie in Nederland betalen de ouders 60 euro per kind.

Locatie  Periode                                  Plaatsen?    
Nederland          24 juli - 4 augustus vrij


Meer info

Op kamp met een beperking?

Reeds verschillende jaren zijn er vragen van kinderen die buiten onze doelgroep vallen om mee op vakantie te kunnen gaan. Een bijzondere groep zijn maatschappelijk kwetsbare kinderen mét een beperking. Omwille van de hogere zorgvraag en nood aan een aangepaste omgeving kunnen deze kinderen niet terecht in het aanbod van de vakantiekampen.

Daarom zal Rode Kruis-Vlaanderen haar expertise uit de organisatie van de Vakantiekampen én de Aangepaste vakanties bundelen binnen Aangepaste Vakantiekampen. Zorgvrijwilligers, monitoren en logistieke medewerkers vullen elkaar aan om deze kinderen een optimale omkadering te geven.

Je vindt alle informatie over deze Aangepaste Vakantiekampen op deze pagina.

Stel je vraag

  • Geboortedatum

  • verzend

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nieuws