Red een kind - doe een gift voor veilig water

Gebrek aan zuiver water, sanitatie en hygiëne is wereldwijd de grootste oorzaak van ziekte en dood. Hoe verder een familie moet lopen voor veilig en zuiver water, hoe groter de kans dat ze vervuild water drinken en ziek worden. Daarom helpen we bij de uitbouw van goede water- en sanitaire voorzieningen en informeren we de lokale bevolking over het belang van hygiëne.

Met jouw steun kunnen wij op lange termijn helpen in landen die het nodig hebben. Jouw financiële bijdrage helpt mee kindersterfte door diarree te voorkomen. Kunnen wij op jou rekenen?

Help jij mee levens redden met veilig water?

Wij hebben nu eindelijk toegang tot zuiver water. Dat is belangrijk om ons te beschermen tegen ziektes zoals diarree. Veel kinderen in Malawi hebben dat geluk nog niet.

Cecilia

Malawi

Jouw gift draagt bij aan een gezonde toekomst

We herstellen en bouwen water- en sanitaire voorzieningen, zoals latrines, wasplatforms en waterinstallaties. Naast herstel en de installatie, gaan we deur tot deur om mensen te informeren en te sensibiliseren over het belang van veilig water, sanitair en hygiëne. Want hoe beter ze het belang van hygiëne kennen, hoe meer ziektes ze kunnen voorkomen, ook op lange termijn.

We testen hoe we de lokale gemeenschappen kunnen overtuigen om hun dagelijkse hygiëne te verhogen om ziektes als cholera en diarree te voorkomen. Zo ontwierpen we in verschillende scholen wandelpaden met voetstapjes op, die liepen van de toiletten naar de plaats waar de kinderen hun handen kunnen wassen. We werken hoofdzakelijk via de lokale Rode Kruisvrijwilligers om de gemeenschap te bereiken. 

Elke dag sterven er kinderen onnodig aan de gevolgen van diarree, veroorzaakt door slecht sanitair en onveilig water. Dat is toch schrijnend? Door te zorgen voor veilig water en de bevolking in te lichten over het belang van een goede hygiëne kunnen we dit voorkomen.

Jouw gift redt levens. Met jouw bijdrage zorg je mee voor proper water, betere hygiëne en sanitaire voorzieningen. Samen met jou kunnen we duizenden gezinnen waar ook ter wereld opnieuw een gezonde toekomst geven.