Niet-Dringend Patiëntenvervoer

“Ik moest voor een operatie naar het ziekenhuis. Omdat ik liggend vervoerd moest worden, heb ik naar de 105 gebeld. Ik kreeg een vriendelijke medewerker aan de telefoon. Hij verzekerde me dat alles perfect zou verlopen. En inderdaad: op de dag van de afspraak stond een comfortabele ziekenwagen voor de deur. Perfect op tijd!” Jeanine, 82 jaar.

Heb je binnenkort vervoer nodig naar het ziekenhuis, rusthuis of naar je thuis? Onze ziekenwagens staan voor je klaar bij niet-dringende situaties. Handig als je bijvoorbeeld alleen liggend of halfliggend kan worden vervoerd. Of als je moeite hebt bij het in- en uitstappen in een gewone wagen.

Bel 105 als het niet dringend is

Heb je Niet-Dringend Patiëntenvervoer nodig? Bel 105 en we helpen je meteen verder. Onze ziekenwagens bieden je het grootste comfort. Je kan je ziekenvervoer op voorhand reserveren.

Transparant tarief

We hebben een overeenkomst met verschillende ziekenfondsen. Contacteer je ziekenfonds om de exacte tarieven en voorwaarden te kennen.

De prijs berekenen we op basis van de afgelegde afstand. Je betaalt een vast bedrag en vervolgens een bijdrage per kilometer. Op zon- en feestdagen betaal je een toeslag.

Bel rechtstreeks naar 105 of neem contact op via mail info@dispatching105.be voor een gedetailleerde prijsofferte. Vermeld hier zeker jouw vertrekplaats en aankomstplaats. We garanderen je een overzichtelijke offerte en achteraf een duidelijke factuur.

Overal in Vlaanderen

Met meer dan 170 ziekenwagens zijn we een van de grootste ziekenwagendiensten van Vlaanderen. We staan klaar om hulp te verlenen aan iedereen die dit type van vervoer nodig heeft. Onze ziekenwagens zijn op alle situaties voorbereid.

Kwaliteit gegarandeerd

Onze ambulanciers zijn zeer goed opgeleid en krijgen voortdurend bijscholing. Al onze ziekenwagens voldoen aan de medische normen van FOD Volksgezondheid. Zo hanteren we ook voor niet-dringend vervoer de hoge kwaliteitsstandaard van 112-wagens (dringend ziekenvervoer).

Wél dringend? Bel 112

Als je dringende medische hulp nodig hebt – bijvoorbeeld na een ongeval - bel dan 112.

Vragen of klachten?

Heb je vragen of klachten over het ziekenvervoer van Rode Kruis-Vlaanderen? Dan kan je steeds terecht op de volgende e-mailadressen:

·       Voor vragen: info@dispatching105.be 

·       Bij klachten: klachten.ziekenvervoer@rodekruis.be