Vermisten opsporen en familieverbanden herstellen

De chaos van een conflict of natuurramp verscheurt ontelbare gezinnen. Familieleden vluchten in verschillende richtingen en raken hun familie en geliefden kwijt. Wij maken deel uit van het wereldwijde Rode Kruisnetwerk en zijn gespecialiseerd in het opsporen van vermisten, het herstellen van contact en het herenigen van gescheiden families.

Toen de militairen onze woning aanvielen, vluchtte we alle kanten uit. Ik werd opgevangen in een weeshuis en kwam later naar België. Van mijn broers en zussen had ik niets meer gehoord. Het Rode Kruis heeft mij helpen zoeken en na 10 maanden speurwerk ontving ik goed nieuws. Al mijn broers en zussen zijn nog in leven! Via Rode Kruisberichten houden we nu contact.

Claude uit Congo

19 jaar

Wat kunnen we voor jou doen?

  • We sporen vermisten op en proberen familiebanden te herstellen als je door conflict, migratie of natuurrampen het contact met je familie bent verloren.

  • Via onze Rode Kruisberichten kan je contact herstellen of houden met je familie in conflict- of rampgebieden waar geen andere communicatiekanalen  zoals telefoon, post en internet, werkzaam zijn. 

  • We informeren personen met een Internationaal beschermingsstatuut over de Belgische  procedure van gezinshereniging.

Zoek je een familielid of contact?

Kijk wat wij voor jou kunnen doen.