Vermisten opsporen en familieverbanden herstellen

"Toen de militairen onze woning aanvielen, vluchtte we alle kanten uit. Ik werd opgevangen in een weeshuis en kwam later naar België. Van mijn broers en zussen had ik niets meer gehoord. Het Rode Kruis heeft mij helpen zoeken en na 10 maanden speurwerk ontving ik goed nieuws. Al mijn broers en zussen zijn nog in leven! Via Rode Kruisberichten houden we nu contact". Claude uit Congo, 19 jaar.

De chaos van een conflict of natuurramp verscheurt ontelbare gezinnen. Familieleden vluchten in verschillende richtingen en raken hun familie en geliefden kwijt. Wij maken deel uit van het wereldwijde Rode Kruisnetwerk en zijn gespecialiseerd in het opsporen van vermisten, het herstellen van contact en het herenigen van gescheiden families.

Wat kunnen we voor jou doen?

  • We sporen vermisten op en proberen familiebanden te herstellen als je door conflict of natuurrampen het contact met je familie bent verloren.
  • Via onze Rode Kruisberichten kan je contact houden met je familie in conflict- of rampgebieden waar geen communicatiekanalen zijn zoals telefoon, post en internet. 
  • We trachten gescheiden familieleden opnieuw bij elkaar te brengen. We bieden informatie over de Belgische wetgeving en procedures en we helpen bij het organiseren van de reis van je familieleden naar België.

Zoek je een familielid of contact? Kijk wat wij voor jou kunnen doen. 

Stel je vraag

  • Geboortedatum

  • Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.

  • verzend

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nieuws