Opleidingen & Events

Lessenreeks Internationaal Humanitair Recht 2023

Van 3 mei tot en met 31 mei organiseren we de 25e editie van de Lessenreeks Internationaal Humanitair Recht (IHR). 

De lessenreeks begint met een inleidende uiteenzetting over de bronnen, het toepassingsgebied en de actoren van het IHR. De volgende lessen gaan verder in op de bescherming van personen en goederen, de regels met betrekking tot middelen en methoden van oor­logsvoering, en de bestraffing van schendingen van het IHR. We sluiten de reeks af met een les over een actueel thema. In elke les is er aandacht voor concrete voorbeelden en interactie.

Voor elke les doen we beroep op deskundigen, aca­demici of personen die beroepshalve actief bezig zijn met de concrete toepassing van het IHR. Na afloop rekenen we op de actieve inbreng van de deelnemers om een Q&A op gang te brengen.

Bekijk hier het programma

Praktische info over de lessenreeks

 

Wanneer?

Noteer alvast in je agenda volgende data: vijf woensdagavonden op

  • 3 mei
  • 10 mei
  • 17 mei
  • 24 mei
  • 31 mei

telkens van 19u tot 21u. 

Waar?

De lessen op 3, 10, 17 en 24 mei zullen online plaatsvinden via MS Teams. De les op 31 mei zal plaatsvinden in Brussel, waarvan de exacte locatie nog bevestigd zal worden.

Prijs

De prijs voor het volledige pakket van de lessenreeks bedraagt 120 euro. Voor een afzonderlijke les betaal je 25 euro.

Ter info: je inschrijving is pas geldig na de storting van het deelname-bedrag op rekeningnummer BE24 7310 1827 1438 van vzw Rode Kruis-Vlaanderen Internationaal, met vermelding van jouw ‘NAAM+VOORNAAM +LESSENREEKS 2023’. Na ontvangst van betaling krijg je een definitieve bevestiging van inschrijving.

SCHRIJF JE HIER IN

Inschrijven kan tot en met maandag 24 april of tot de plaatsen zijn volzet.

Bij annulering tot 2 weken voor de aanvang van de opleiding (op 3 mei) betalen wij je het volledige inschrijvingsgeld terug. Bij annulering 1 week voor aanvang van de Lessenreeks wordt de helft van het inschrijvingsbedrag terugbetaald. Bij annulering minder dan 1 week voordien kan geen terugbetaling meer worden voorzien.

Attest van deelname?

Alle deelnemers ontvangen een attest van deelname op basis van hun aanwezigheden die het organisatieteam zal registreren. 

Erkenning Orde van Vlaamse Balies

Deze opleiding wordt door de Orde van Vlaamse Balies erkend voor 10 juridische punten, ofwel 2 juridische punten per les (voor deelnemende advocaten).

Erkenning Instituut Gerechtelijke Opleiding

Deze opleiding wordt door het Intituut voor Gerechtelijke Opleiding erkend voor deelnemende magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde. Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Er zijn geen resultaten gevonden die aan je vraag voldoen.