Water, sanitair en hygiëne in Malawi

Malawi is een van de tien armste landen ter wereld. Veilig water is er echt een probleem. Zo heeft 33% van de mensen in het district Kasungu geen toegang tot watervoorzieningen. Diarree komt er vaak voor. Dit is vaak dodelijk in combinatie met een zwakke weerstand door bijvoorbeeld ondervoeding, malaria of hiv/aids.

Veilig water

Wij zetten ons in om water, sanitair en hygiëne te verbeteren. In Malawi nemen we dit op door het verbeteren van de toegang tot drinkbaar water en sanitaire installaties zoals toiletten, handwasfaciliteiten en afwasplatforms. Ook het informeren over de gezondheidsrisico’s van slechte hygiëne hoort daarbij.

We werken altijd nauw samen met de lokale gemeenschap. Pas nadat een dorp overtuigd is van het nut van betere hygiëne, komt het in aanmerking voor een verbetering van de water- en sanitaire infrastructuur.

“Omdat ook correct hygiënegedrag ontzettend belangrijk is, voeren we er een experiment uit naar de meest effectieve promotietechnieken rond hygiëne. In basisscholen voorzien we pad met geschilderde voetstappen en bloemenperkjes naar de plek waar kinderen hun handen moeten wassen na toiletgebruik. Simpel maar effectief.” Tijs, medewerker in Kasungu.

 

 

Wij zorgen voor veilig water.

Een 'tippy tap' voor zeep in werking ...

... en dan handjes wassen!

Wij zorgen voor veilig water.