Team Rwanda helpt bij de wederopbouw na de vulkaanuitbarsting in Goma

Op 22 mei 2021 barstte de vulkaan Nyiragongo in Oost-Congo uit. Vele inwoners uit de naburige miljoenenstad Goma vluchtten in allerijl naar het naburige Rwanda, waar de vluchtelingen in voorlopige opvangkampen verblijven. Vele vluchtelingen keerden al terug naar het weinige dat overblijft van hun huis.

Ook in Rwanda is er veel schade door aardbevingen, veroorzaakt door de vulkaanuitbarsting. Een team van Rode Kruis is aanwezig om te helpen met de wederopbouw.

Aardbevingen in Rwanda

Ook in Rwanda waren de gevolgen van de vulkaanuitbarsting ernstig: de regio kreeg te maken met zware aardbevingen, huizen stortten in en vele sanitaire voorzieningen werken niet meer. Mensen kunnen niet terug naar hun huis en moeten opgevangen worden.

Team Rwanda helpt

Ons team in Rwanda schoot dan ook meteen in actie: zij helpen iedere dag mee aan zowel de opvang van de vluchtelingen, de organisatie van de hulpverlening als aan de wederopbouw van het getroffen gebied in Rwanda. 

Bekijk in het filmpje hieronder hoe we de lokale bevolking helpen: 

Hoe kan jij helpen? 

Duizenden gezinnen kunnen niet meer terug naar hun huis, sanitaire voorzieningen zijn getroffen... Jij kan met een gift helpen aan de wederopbouw. 

Help mee aan de wederopbouw in Rwanda

Met jouw gift aan het noodhulpfonds kan Rode Kruis-Vlaanderen snel en efficiënt helpen na een acute ramp of hulp bieden tijdens een (langdurig) conflict. Jouw gift wordt ingezet waar ook ter wereld onze hulp écht het verschil maakt.

Deze noodzaak wordt bepaald op basis van onze samenwerking met ons internationaal netwerk: onze lokale Rode Kruis en Rode Halvemaanverenigingen, het ICRC en de IFRC.

Samen met hen kunnen we onze noodhulp afstemmen op de behoeften van de getroffenen ter plaatse.