2011 - Noodhulp in Syrië

Sinds de start van het conflict in maart 2011 lieten minstens 250.000 mensen het leven en 12,5 miljoen mensen zijn op de vlucht. 8 miljoen zitten vast in Syrië en hebben vaak geen toegang tot voedsel, water, medicijnen of medische hulp. 

Wat doet Rode Kruis?

In Syrië is de Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maanbeweging vaak de enige die nog toegang krijgt tot bepaalde gebieden. Rode Kruis zet zich elke dag opnieuw in voor levensnoodzakelijke medische zorg. We voeren zelfs operaties uit. Daarnaast zorgen vrijwilligers van Syrische Rode Halve Maan voor toegang tot veilig water, voedsel en een levensnoodzakelijk huishoudmateriaal. Met gevaar voor eigen leven doen vrijwilligers er alles aan om ook de bevolking in afgesloten gebieden te bereiken. Tientallen vrijwilligers kwamen daarbij al om het leven.

Dit doen we met jouw geld

Samen met het Duitse Rode Kruis ondersteunen we structureel de logistieke capaciteit van de Syrische Arabische Rode Halvemaan (SARC) door slimme verbeteringen aan te brengen aan de nationale logistieke draaischijf van SARC in Tartous, Syrië. In dit distributiecentrum worden hulpgoederen van de Rode Kruisbeweging of andere ngo’s actief in het gebied verdeeld. Via het vrijwilligersnetwerk van de Syrische Arabische Rode Halvemaan kunnen de goederen zo dicht mogelijk worden bezorgd bij de getroffen hulpbehoevenden. Dankzij verbetering van het logistieke systeem is de maandelijkse doorvoer het voorbije jaar gestegen van 120.000 naar 670.000 noodhulppakketten per maand.

Help ons helpen en steun ons financieel.