2017 - Hongersnood in Zuid-Soedan

Het gewapende conflict in Zuid-Soedan zorgde voor een economische crisis met onder andere de vlucht van 3 miljoen mensen tot gevolg. 1 gezin op drie heeft dringend nood aan voedsel.

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis is uniek geplaatst om te helpen, omdat de organisatie sowieso al aanwezig is in het land, via de lokale afdeling van de Rode Halve Maan. De lokale Rode Halve Maan kent het terrein, de mensen en de noden, en kan daarom in principe snel en correct hulp verlenen.

Het Rode Kruis is uniek geplaatst om te helpen, omdat de organisatie sowieso al aanwezig is in het land,. Het lokale Rode Kruis kent het terrein, de mensen en de noden, en kan daarom in principe snel en correct hulp verlenen. Ook het ICRC is aanwezig op het terrein, gezien zijn mandaat om bijstand te bieden aan slachtoffers van gewapend conflict.

Dankzij een subsidie van de federale overheid kan Rode Kruis-Vlaanderen 175.000 mensen in de moeilijkst bereikbare gebieden bijstaan met levensreddende voedselhulp, dit doen we via droppings vanuit de lucht. Ook focussen we op psychosociale training voor de vrijwilligers die helpen tijdens deze droppings.

Volg de hulpacties