2017 - Hevige regenval en storm in Rwanda

In april 2017 werd het district Gatsibo getroffen door hevige regenval en stormen. Niet alleen zijn 14 hectaren oogst volledig vernield, ook huizen en boerderijen werden verwoest. Zo'n 135 families waren tijdelijk dakloos.

Rode Kruis helpt direct door noodhulpkits te voorzien (dekens, keukensets, slaapmatjes) en tijdelijke toiletten. We helpen altijd ook aan de heropbouw door bouw- en landbouwmateriaal te verdelen.

Onmiddelijke helpen dankzij Noodhulpfonds

We hielpen via het Noodhulpfonds (Disaster Relief Fund) van het Rode Kruis. Dankzij het internationaal noodhulpfonds van het wereldwijde Rode Kruisnetwerk beschikken we snel over geld om meteen een hulpoperatie op te starten. Zo gaat er nergens kostbare tijd verloren. Waar er ook ter wereld zich een noodsituatie voordoet, kunnen we onmiddellijk hulp bieden.

Rampenparaatheid

Rode Kruis-Vlaanderen werkt ook intensief aan 'rampenparaatheid' in Rwanda, Burundi, Tanzania en Oeganda. De bedoeling is om meer dan 60 miljoen mensen, al op voorhand te beschermen tegen dit soort (natuur)rampen en onnodig menselijk leed te vermijden.