Eerste hulp in Nepal

Medische verzorging is in veel afgelegen berggebieden in Nepal niet meteen beschikbaar. Een goede kennis van eerste hulp kan dus levens redden! Door mensen goed op te leiden, kunnen ze levensbelangrijke, eerste zorgen op zich nemen. Na de aardbeving in 2015 waren het bijvoorbeeld 8.000 lokale Rode Kruis vrijwilligers die slachtoffers uit het puin haalden en eerste hulp toedienden.

Eerste hulp op maat

Omdat wij veel ervaring en expertise hebben in eerste hulp, helpen we het Rode Kruis in Nepal om meer eerstehulpopleidingen te organiseren, de kwaliteit van opleidingen te verbeteren en een opleidingscentrum op te zetten. Wij zorgen voor eerste hulp op maat. Samen met een Nepalees team van experts worden richtlijnen en didactisch materiaal uitgewerkt met aandacht voor de lokale noden en gender-sensitieve thema’s: Nepal First Aid Materials (NeFAM)

Extra aandacht voor verkeersslachtoffers

Districten langs snelwegen worden jaarlijks zwaar getroffen door verkeersdoden. Tegen 2021 willen we met onze boodschappen van eerste hulp en verkeersveiligheid 679.565 mensen bereiken. We werken daarbij nauw samen met de Nepalese Politie.