Eerste hulp in India

Volgens cijfers van de Verenigde Naties moet meer dan 30% van de plattelandsbevolking in India meer dan 30 kilometer reizen om de nodige medische verzorging te ontvangen. Een goede kennis van eerste hulp kan dus levens redden! Door mensen goed op te leiden, kunnen ze levensbelangrijke eerste zorgen op zich nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat ziekte en sterfte sterk omlaag gaan bij het correct toepassen van eerste hulp.

Hulp op maat 

Omdat wij veel ervaring en expertise hebben in eerste hulp, helpen we het Rode Kruis in India om meer eerstehulpopleidingen te organiseren en de kwaliteit van opleidingen te verbeteren.

Wij zorgen voor eerste hulp op maat. Samen met Indische experten ontwikkelden we Indische eerstehulprichtlijnen: Indian First Aid Guidelines (IFAG). Deze zijn aangepast aan de Indische context en wetenschappelijk onderbouwd volgens de evidence-based methode. Ook traditionele Indische gebruiken komen daarbij aan bod. In 2016 werden meer dan 100.000 handboeken in het Engels en Hindi voorzien.