Nooit meer thuis

04/03/17

Nooit meer thuis!

Het zou op het lijf geschreven kunnen zijn van vele Rode Kruisvrijwilligers die veel van hun vrije tijd spenderen aan activiteiten voor het Rode Kruis. Doch voor veel mensen is deze zin in de enge zin harde realiteit. Wat drijft mensen om hun hele hebben en houden achter te laten en hun leven op het spel te zetten voor een gevaarlijke zoektocht naar geluk in Europa? Annelies d'Hulster zocht naar een antwoord op die vragen en besloot om naar Gambia te trekken en samen met vluchtelingen de trip naar Europa te maken. Op 4 maart om 14h komt ze in het Wereldhuis van Roeselare haar ervaringen delen voor Rode Kruisvrijwilligers. Verhalen van onderweg, verhalen van een leven als vluchteling.

Na deze voordracht is er nog mogelijkheid om deel te nemen aan een spel/inleefactiviteit rond de vluchtelingenproblematiek en/of wat na te praten bij een drankje tegen een democratische prijs.

Wil je er bij zijn? Deelname aan deze activiteit is gratis, maar inschrijving is verplicht.

 

Locatie: Wereldhuis West-Vlaanderen, Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare

Datum: zaterdag 4 maart 2017 om 14u

Inschrijven: Stuur hiervoor een mailtje met je naam, familienaam en het aantal personen naar internationale@provincie-wvl.rodekruis.be

 

 

Hugo Verrieststraat 2 8800 Roeselare Wereldhuis West-Vlaanderen
Bekijk op Google Maps

5

Snel Inzetbare Teams zijn standby

250

Plaatsen in ons opleidingscentrum

500

Veldbedden en dekens in geval van nood