corona-virus: update door onze Provincievoorzitter

19/03/20


 
Dag vrijwilliger,

Momenteel bevindt ons land zich in volle coronacrisis, iets dat voor ieder van ons onbekend en onverkend terrein is.

 

Naast vele anderen, draagt ook Rode Kruis-Oost-Vlaanderen op verschillende manieren zijn steentje bij. De ziekenwagendienst verzorgt transport van zieken en ontlast daarmee het reguliere 112-systeem. Andere vrijwilligers helpen in verscheidene gemeenten bij de opbouw van (pre)triagediensten. Weer anderen zijn paraat om de opvang van bloedgevers tijdens bloedcollectes in goede banen te leiden. Talloze initiatieven van gemeenten, steden en organisaties worden ondersteund door onze vrijwilligers.


Ik besef terdege dat dit voor iedereen een moeilijke periode, die ook velen onder ons persoonlijk treft hetzij in de familie, hetzij in werkomstandigheden.


 Ik ben dan ook zeer blij en fier dat zovele Oost-Vlaamse vrijwilligers nu en in de toekomst het beste van zichzelf tonen.

 

Daarom wil ik jullie allemaal, zonder uitzondering bedanken voor jullie immense inzet. Dit is geen vanzelfsprekendheid, te meer er ook de bezorgdheid is om jullie gezondheid en die van jullie familieleden.

 

Feedback is steeds welkom en zal besproken worden in de geregelde overlegmomenten rond deze crisis.

 

Met vriendelijke groeten

Pascal Van Waeyenberghe

 

 

 

klik hier voor de recentste richtlijnen

 

Vrijwilligers met meer vragen over de vrijwilligerswerking en het corona-virus bel de PZ via 0473 39 01 92 [enkel voor vrijwilliger Rode Kruis-Oost-Vlaanderen]

 


4635

covid-19 ziekenwagenuren vrijw. Oost-Vl.

2585

actieve vrijwilligers in Oost-Vlaanderen

56

afdelingen zijn er in Oost-Vlaanderen