Eerste hulp kan je snel leren

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

 • Opleiding volgen of organiseren

  Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Je kan in jouw buurt opleidingen volgen of zelf een opleiding organiseren in jouw organisatie, vereniging,...

  + Ik wil een opleiding volgen!
 • Onze handboeken

  Heb je graag alle kennis binnen handbereik? Ons handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen' is duidelijk, overzichtelijk en staat vol handige tips. Of wil je het graag iets beknopter? Dan is 'Help-je? Eerste hulp in vier stappen' de ideale eerstehulpgids voor jou!

  + Ik wil een handboek!
 • Eerste hulp in het rijbewijs

  Sinds 1 november 2018 is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een verplichte eerstehulpopleiding een voorwaarde voor het behalen van het rijbewijs B. Het Belgische Rode Kruis biedt op vraag van Brussel Mobiliteit deze eerstehulpopleidingen aan. 

  + Ik wil meer weten
 • Opleidingen hulpdienst 2018-2019

  De provincie Vlaams-Brabant organiseert opnieuw verschillende opleidingen voor wie actief is in de hulpdienst.

  + Bekijk