Recordjaar: 661.000 stickers verkocht waarvan een derde in Antwerpen

09/05/19

Records zijn er om te sneuvelen en daar zorgden onze vrijwilligers dit jaar opnieuw voor! Ze verkochten niet minder dan 661.000 stickers, waarvan 223.035 in de provincie Antwerpen.

Die stijging zet zich al enkele jaren door: in 2015 verkochten onze vrijwilligers 565.000 stickers, in 2016 waren dat er 570.000 en in 2017 tikten we af op 650.000 exemplaren. In 2018 kende de verkoop een lichte daling met 645.000 exemplaren om nu opnieuw een forse stijging te maken. Een dikke merci dus aan iedere Vlaming die afgelopen twee weken een Rode Kruissticker kocht op een kruispunt, een parking van een grootwarenhuis of online!

Dat succes danken we aan het onmetelijke enthousiasme waarmee opnieuw duizenden vrijwilligers de straat optrokken om stickers te verkopen. Dit jaar waren de omstandigheden een pak minder zonnig dan vorig jaar, maar dat lieten de ijverige verkopers niet aan hun hart komen. Ook het populaire Playmobilfiguurtje dat dit jaar de sticker sierde, zorgde er mee voor dat er zoveel exemplaren over de toonbank – of liever door de autoruit – gingen. Dat blijkt uit de vele positieve reacties én de vraag naar het Playmobilfiguurtje op sociale media.

Wat de redenen voor de recordverkoop ook zijn, dankzij de steun van de gulle Vlaming kunnen opnieuw ontzettend veel mensen geholpen worden.

Wereld van verschil voor lokale afdelingen

5 euro voor een Rode Kruissticker, voor heel wat mensen een kleine moeite maar voor de 241 lokale Rode Kruisafdelingen en hun vrijwilligers betekent dit een wereld van verschil. Want met die 5 euro per verkochte sticker, in totaal goed voor zo’n 3.305.000 euro, kunnen deze lokale afdelingen verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen en zelfs ziekenwagens aankopen om in ieders buurt te helpen helpen.

Helpen helpt in alle richtingen

Het zijn trouwens niet alleen de lokale afdelingen (en de mensen die zij op hun beurt helpen) die beter worden van deze succesverkoop. Ook de stickerkoper zelf houdt er een warm gevoel aan over. Die dankbare glimlach van onze vrijwilligers wanneer je aan het kruispunt of op de parking van het grootwarenhuis een sticker koopt: een mens zou van minder vrolijk worden. Dat is wat we de ‘helpers high’ noemen. En die is onbetaalbaar. Want als je iemand helpt, dan voelt niet enkel ‘de ander’ zich goed. Of dankbaar. Als je helpt, dan krijg je dat warme gevoel ook terug. 

Provinciegouverneur Cathy Berx gaf startschot

De provinciegouverneur van de provincie Antwerpen, mevrouw Cathy Berx, kocht de allereerste sticker in onze provincie. Voor €5 ontving ze van onze provincievoorzitter de prachtige sticker. Ze gaf daarmee het startschot van de 14-daagse verkoop en stak bovendien een hart onder de riem van de vele vrijwilligers die de straat op gingen.


38.315

boeken in voorraad om uit te lenen

67

Rode Kruisafdelingen in Antwerpen

151

plaatsen voor een aangepaste vakantie