Internationale Dag van de Vrijwilliger 2018

05/12/18

Elk jaar op 5 december worden vrijwilligers wereldwijd in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrijwilliger.

Ook wij willen de meer dan 3.500 Rode Kruisvrijwilligers - die actief zijn in 67 Rode Kruisafdelingen in onze provincie of op provinciaal niveau - van harte danken voor hun betrokkenheid, beschikbaarheid en tomeloze inzet. 

Dankzij jullie kunnen wij dag in dag uit helpen helpen en zo het verschil maken voor de mensen die er echt nood aan hebben.

Het thema van deze vrijwilligersdag “Vrijwilligers, altijd dichtbij” is op het lijf geschreven van onze Rode Kruisvrijwilligers … in lokalen, aan ziekenhuisbedden, op straten en op pleinen. Overal. Ver. Dichtbij.

We citeren graag uit het dankwoord van Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Vrijwilligers brengen rust en zekerheid, troost en actie. Ze staan altijd paraat of je kan hen verleiden de handen uit de mouwen te stropen, mee te denken, klussen op te knappen waarvoor anderen de neus optrekken. Overdag, in de vroege noen, de late namiddag, ’s avonds en zelfs ’s nachts. Vrijwilligers staan er, altijd.

  

Vrijwilligers leven niet op een wolk. Je treft ze aan in elk dorp, gemeente of stad in Vlaanderen. En ook daar voel je die onstuitbare energie die door hun lijf en leden stroomt, met een vastberadenheid om de gemeenschap te verbeteren. Vrijwilligerswerk  is een vreedzaam maar krachtig wapen tegen verzuring, tegen een complexe maatschappij waarin heel wat mensen het noorden kwijt raken. Een vrijwilliger is een kompas, een baken, een reddingsboei om alles gezelliger en leefbaarder te houden.

In naam van de provincievoorzitter, de provinciale algemene vergadering, de provincieraad en het provinciecomité, onze oprechte dank voor jullie verantwoordelijkheidszin en inzet.

 


434

eerstehulpopleidingen georganiseerd

67

Rode Kruisafdelingen in Antwerpen

3.598

Rode Kruisvrijwilligers in Antwerpen