Onze provinciemanager ... een eerste kennismaking

In het voorjaar van 2021 trad Koen Stas in dienst als provinciemanager op onze provinciale zetel. Nu zijn werkruimte is ingericht, de eerste contacten zijn gelegd en zijn takenpakket voor hem geen geheimen meer kent, stellen we Koen graag even aan jullie voor.

Wie is Koen?

Koen is de trotse vader van 4, Limburger (geboren en getogen in Hasselt) en momenteel woonachtig in de groene long van de Kempen, namelijk in pompoendorp Kasterlee.

Interesses?

Koen is Italië-liefhebber, Genkie (supporter KRC Genk), fan van de Thaïse keuken, geboeid door kunst | architectuur, recreatief sporter (fietsen, mountainbiken, tennissen) met een hart voor G-sport.

Professionele carrière?

Van opleiding is Koen kinesist en hij is blij met de professionele kansen die hij reeds kreeg (o.a. als coördinator G-sport provincie Antwerpen & coördinator MOEV Limburg)

Levensmotto?

“Wie een brug bouwt naar een ander, kan altijd heen en terug.” - Jana Beranová

Waar situeert de provinciemanager zich in onze organisatie?

De provinciale zetel binnen Rode Kruis-Vlaanderen zorgt in de eerste plaats voor de ondersteuning van de afdelingswerking en zijn vrijwilligers. Daarbij hoort ook de werking op provinciaal vlak. De provinciale structuur vormt de schakel tussen de afdelingswerking en de werking op gemeenschapsniveau. In de provincie Antwerpen zijn er meer dan 60 afdelingen en meer dan 3500 vrijwilligers actief voor Rode Kruis-Vlaanderen. Dit in diverse activiteiten zoals de Hulpdienst, Dringende Sociale Interventie (DSI), eerstehulponderricht aan de bevolking, sociale hulpverlening, Zorgbib, Jeugd Rode Kruis en Internationale Samenwerking.

Zijn takenpakket in vogelvlucht

De provinciemanager staat in voor de beleidsondersteuning van de vrijwilligersdemocratie binnen Antwerpen. Dit houdt o.a. in: het voeren van het secretariaat van de overlegorganen, zoals Provincieraad, Provinciecomité en  Regiocomités; alsook ook het verzamelen, uitwerken en opvolgen van de agendapunten conform het Handvest van Rode Kruis-Vlaanderen. 

Hij speelt een actieve rol bij de ondersteuning van de afdelingen en regio’s in Antwerpen. Hierbij ondersteunt hij de provincievoorzitter en regiovoorzitters bij het opvolgen en bijsturen van de werking van de afdelingen.

Hij is verantwoordelijk voor een degelijk bestuur van de provinciale zetel en draagt actief bij aan de realisatie van synergie tussen de vijf provinciale zetels.

We wensen Koen erg veel succes bij het uitvoeren van deze bijzonder belangrijk opdracht.

Je kan Koen contacteren via ons contactformulier of telefonisch via 03 286 93 00.