Een andere Dodentocht

Elk jaar zetten een driehonderdtal Rode Kruisvrijwilligers hun beste beentje voor om de duizenden deelnemers aan de Dodentocht de beste verzorging aan te bieden. Een veelvoud aan Rode Kruisvrijwilligers is elke zomer in de weer op tal van grote en kleine manifestaties om te helpen helpen. Een of ander virus heeft dit jaar echter roet in het eten gestrooid.

Onze Rode Kruisvrijwilligers blijven echter niet bij de pakken zitten en zetten met veel overtuiging hun naam van zomerhelden in de kijker.

Na een druk voorjaar met tal van Covid-19 interventies van diverse aard, gingen heel wat Rode Kruisvrijwilligers de uitdaging van een alternatieve Dodentocht "100 km Covid Challenge" aan. Op een maand tijd proberen zij, samen met meer dan 15.000 andere sportievelingen, op eigen tempo 100 kilometer bij mekaar te stappen. Naast hun sportieve inspanningen sponsoren ze op die manier ook de universiteiten van Gent, Leuven, Antwerpen, Hasselt en Brussel in hun onderzoek rond het Covid-19 virus.

Verschillende Rode Kruisvrijwilligers hebben reeds de kaap van 100 km gerond. Eén van hen werd echter door zijn collega's van de dienst Dringende Sociale Interventie (DSI) uitgedaagd om 200 kilometer bij mekaar te stappen. Als tegenprestatie beloven de uitdagers om, bij het halen van 200 km tegen de einddatum van de challenge, elk 10 euro te sponsoren voor een goed doel.

Maurice ging met plezier deze uitdaging aan en koos als goed doel - uiteraard - voor Rode Kruis-Vlaanderen. Maurice rekent echter ook op jou want hij zoekt nog enkele sponsors.

Wil jij ook sponsoren?

Draag jij de Rode Kruisvrijwilligers en Rode Kruis-Vlaanderen een warm hart toe? Engageer je dan om 10 euro over te schrijven op de rekening van Rode Kruis-Vlaanderen van zodra Maurice zijn 200 kilometer bij mekaar heeft gestapt.

Als je wil dan kan je je engagement registreren als reactie op deze post op de Facebookpagina van Rode Kruis-Antwerpen. Alle informatie omtrent het overmaken van de gift bij het realiseren van de uitdaging kan je nalezen op de website van Rode Kruis-Vlaanderen.

Je kan de voortgang van Maurice volgen via deze webpagina (tik in het zoekveld "Maurice Dommicent"). Via dezelfde website kan je zelf ook nog deelnemen aan deze alternatieve Dodentocht die eindigt op 9 augustus 2020.

Met deze symbolische sponsoractie zetten we graag al onze Rode Kruisvrijwilligers in de bloemetjes. Dankzij jouw steun kunnen zij blijven helpen ... want ze staan echt te springen om voor jou opnieuw uit hun kot te mogen komen.

Bedankt voor jullie steun !