Onze publicaties

Rode Kruis-Vlaanderen ontwikkelt voortdurend kwaliteitsvolle publicaties met tips en technieken. Ze worden met de grootste nauwkeurigheid wetenschappelijk onderbouwd en zijn helemaal up-to-date. Onze experten volgen hiervoor actief de internationale richtlijnen op en vullen ze aan met onze jarenlange expertise, ervaring en onderzoek. 

Alle publicaties zijn beschikbaar in de webshop van Rode Kruis-Vlaanderen. Hieronder vatten we met veel trots de voornaamste publicaties voor je samen:

Handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen'

Wil je jouw kennis over eerste hulp even opfrissen? Of heb je thuis graag alle kennis binnen handbereik? Dan is de nieuwe versie van ons handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen' zeker iets voor jou! Het boek geeft niet alleen de meest recente eerstehulprichtlijnen weer, het is ook een duidelijk, overzichtelijk en handig naslagwerk voor iedereen die wil weten wat te doen bij een ongeval of ziekte.

Een schaafwonde of verstuiking? Buikpijn of een insectensteek? De nieuwe 'Help! Eerste hulp voor iedereen' legt je aan de hand van telkens vier duidelijke stappen uit wat je moet doen bij meer dan 300 letsels en aandoeningen. Je komt niet alleen te weten wat je moet doen als iemand hulp nodig heeft, je krijgt ook achtergrondinformatie en allerlei praktische tips, onder meer om ongevallen te voorkomen. Dit vernieuwde handboek wordt vanaf september 2016 ook gebruikt tijdens onze eerstehulpopleidingen.

Het handboek ‘Help! Eerste hulp voor iedereen’ is eveneens verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en via Bol.com.

Titel: Help! Eerste hulp voor iedereen
Bestelnummer: 010869
ISBN-nummer: 9789068910216
Type: handboek (896 blz.)
Verkoopprijs: 39 euro

Handboek 'Help! Eerste hulp voor hulpverleners'

'Help! Eerste hulp voor hulpverleners' is een naslagwerk voor hulpverleners die op een professionele manier aan de slag willen met eerste hulp. Een plotse ziekte of een ongeval? Het boek legt je aan de hand van de ABCDE-methode uit wat je moet doen.

Stap voor stap en met behulp van gedetailleerde foto’s worden verschillende geavanceerde technieken toegelicht: het meten van parameters zoals de bloeddruk en de zuurstofsaturatie, het immobiliseren van breuken met behulp van vacuümspalken en -matras … Het boek leert je bovendien om gebruik te maken van hedendaagse hulpmiddelen en hoe je er professioneel mee omgaat.

Het handboek ‘Help! Eerste hulp voor hulpverleners’ is eveneens verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en via Bol.com.

Titel: Help! Eerste hulp voor hulpverleners
Bestelnummer: 010870
ISBN-nummer: 9789068910223
Type: handboek (207 blz.)
Verkoopprijs: 29 euro

105

Bel onze dispatching voor ziekenvervoer.

67

Rode Kruisafdelingen in Antwerpen

151

plaatsen voor een aangepaste vakantie