;

Rode Kruis-Vlaanderen verwelkomt Philippe Lambrecht als nieuwe gemeenschapsvoorzitter

Mechelen 20 januari 2017 - Na 8 jaar enthousiast en geëngageerd voorzitterschap van Rode Kruis-Vlaanderen, geeft Christ’l Joris de fakkel door aan haar opvolger. Het einde van 2016 betekende meteen ook het einde van haar ambtstermijn en de start van die van de nieuwe voorzitter.

Philippe Lambrecht werd op 17 december 2016 verkozen tot nieuwe gemeenschapsvoorzitter van de organisatie door de Gemeenschapsraad van Rode Kruis-Vlaanderen. Philippe Lambrecht is professioneel actief als financieel en strategisch adviseur en bestuurder bij enkele vennootschappen. Daarnaast kijkt hij terug op een rijk gevulde carrière voornamelijk in de financiële sector (Cobepa, Fortis) maar tevens in de bedrijfswereld. Hij is Licenciaat Toegepaste economie (UFSIA) en MBA (Insead).

Met Philippe Lambrecht als nieuwe gemeenschapsvoorzitter vond Rode Kruis-Vlaanderen een zeer geschikte opvolger voor Christ’l Joris. Het bijdragen tot de succesvolle uitvoering van het strategisch plan Strategie 2020. Iedereen helpt is een van zijn belangrijkste uitdagingen. Samen met de twee ondervoorzitters en de gedelegeerd bestuurder zal hij daarnaast Rode Kruis-Vlaanderen nationaal en internationaal vertegenwoordigen bij de nodige instellingen, overheden en fora.

De organisatie wenst hem veel succes bij het uitvoeren van zijn belangrijke rol als gemeenschapsvoorzitter. Daarnaast wil de organisatie ook Christ’l Joris bedanken voor wat ze betekende voor Rode Kruis-Vlaanderen de afgelopen jaren. Haar engagement en inzet waren van onschatbare waarde voor de organisatie.

Het afscheid van Christ’l Joris en de verwelkoming van Philippe Lambrecht als nieuwe voorzitter worden vandaag gevierd op een feestelijke receptie, waar ook minister Jo Vandeurzen – in de hoedanigheid van Voogdijminister van Rode Kruis-Vlaanderen – de aftredende voorzitter zal huldigen voor haar jarenlange inzet voor de organisatie.