;

Rode Kruis-Vlaanderen onthult stickerfiguurtje van 2015

Mechelen – 7 februari 2015. Elk jaar opnieuw kijken niet alleen de duizenden Rode Kruisvrijwilligers maar ook de trouwe stickerkopers reikhalzend uit naar de bekendmaking  van de afbeelding op de Rode Kruissticker. Dit jaar koos het Rode Kruis voor:

Wickie De Viking

‘We kozen voor Wickie omdat het een figuur is die kinderen heel fel aanspreekt. We merken dat het gebruik van zo’n populair kinderpersonage nog altijd helpt bij de stickerverkoop. Kinderen zien de kleurrijke, mooie tekening van hun favoriete personage en overhalen hun ouders dan om de sticker te kopen’, klinkt het bij het Rode Kruis.

En Wickie is en blijft populair, ook al bestaat het slimste Vikingjongetje al meer dan 40 jaar! Ouders kennen de animatiereeks misschien nog uit hun eigen kindertijd.  De kinderen van tegenwoordig krijgen toch een iets andere Wickie te zien in kortere en moderne televisieafleveringen waar vooral ‘positieve waarden’ centraal staan.

Wickie de Viking is een personage uit de Studio 100-stal. Na twee films en de nieuwe televisieuitzendingen én de opening van ‘Wickieland’ in Plopsaland,  pakt Studio 100 nu ook uit met: Wickie, De Musical. De musical is vanaf de Paasvakantie tot 3 mei 2015 te zien in De Panne, Hasselt en Antwerpen. En daar blijft het niet bij want later dit jaar opent in Plopsaqua een gloednieuw waterpark met Wickie als hoofdfiguur.

Je zal dus in 2015 moeilijk om de figuur van Wickie De Viking heen kunnen. Ook al omdat hij vanaf eind april op heel wat Vlaamse kruispunten verkocht wordt - en op die manier in meer dan 500.000 Vlaamse auto’s of Vlaamse woonkamers terecht komt.

De 14daagse stickerverkoop ten voordele van de lokale afdelingen van het Rode Kruis loopt dit jaar van 23 april tot en met 7 mei.  Meer informatie daarover ontvangt u later.