;

Rode Kruis-Vlaanderen dringend op zoek naar 125 medewerkers voor tijdelijke opvangcentra asielzoekers

Mechelen 10 augustus 2015 – Rode Kruis-Vlaanderen werft op zeer korte termijn 125 tijdelijke medewerkers aan om alles in goede banen te leiden in de nieuwe opvangcentra voor asielzoekers. Vorige week werd, na overleg met Fedasil en het kabinet van staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken, beslist om 4 tijdelijke opvangcentra op te starten in Houthalen-Helchteren, Sint-Niklaas, Holsbeek en Vilvoorde.

Dringend op zoek naar tijdelijke medewerkers

Voor het opvangcentrum in Holsbeek gaat Rode Kruis-Vlaanderen meteen op zoek naar zo’n 15 medewerkers die al op 25 augustus aan de slag kunnen. Naast een medisch begeleider, verschillende nachtbegeleiders en begeleiders A1 wordt ook gezocht naar logistieke medewerkers, een klusjesman en een adjunct centrum manager.

Tegen 6 september komen er ook 55 aanwervingen voor het opvangcentrum in Houthalen-Helchteren. Voor deze locatie is er nood aan medewerkers onthaal, klusjesmannen, medische begeleiders, een integratiemedewerker, nachtbegeleiders en mensen die de asielzoekers Nederlandse les kunnen geven.

Uiterlijk tegen eind oktober, begin november worden nog eens 55 tijdelijke werkkrachten aangetrokken voor de opvangcentra in Sint-Niklaas en Vilvoorde. Vanaf dinsdag 11 augustus zijn alle gedetailleerde vacatures terug te vinden op www.rodekruis.be/jobs.