Rode Kruis-Vlaanderen bereidt zich voor op uitbating nooddorp in Mechelen en rekruteert hiervoor nieuwe medewerkers

Rode Kruis-Vlaanderen is met de stad Mechelen in gesprek over de uitbating van het nooddorp voor Oekraïnse vluchtelingen op de grindparking aan De Nekker. De stad maakte eerder bekend dat het op die locatie een nooddorp voor 600 vluchtelingen wil bouwen. De stad is in gesprek met Rode Kruis-Vlaanderen om het nooddorp operationeel klaar te maken en uit te baten. Gezien de korte periode in dewelke het nooddorp actief moet worden, moet Rode Kruis-Vlaanderen zich nu reeds voorbereiden en starten met het rekruteren van nieuwe medewerkers.

Daartoe organiseert Rode Kruis-Vlaanderen op woensdag 20 april een jobdag in de kantoren van de organisatie in Mechelen. Tijdens deze jobdag zullen zowel nieuwe medewerkers gezocht worden voor het nooddorp in Mechelen voor Oekraïense vluchtelingen, als voor het nieuwe opvangcentrum voor asielzoekers in Boom (het reguliere opvangcentrum in Mechelen aan de Zwartzustersvest sluit op 8 mei en wordt grotendeels overgebracht naar Boom).

Voor het nooddorp in Mechelen zullen een 30-tal nieuwe medewerkers gerekruteerd worden en dit voor diverse functies gaande van logistieke medewerkers, nachtbegeleiders, begeleiders voor overdag, administratieve medewerkers enz.

Voor het opvangcentrum in Boom worden 14 nieuwe medewerkers gezocht waaronder begeleiders, nachtbegeleiders, een centrummanager en een logistiek medewerker.

De jobdag vindt plaats op woensdag 20 april in de kantoren van Rode Kruis-Vlaanderen. Alle informatie vind je op www.rodekruis.be/jobdag.