;

Registreer je actie ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen

Mechelen, 8 september 2015 - De asielcrisis brengt een enorme golf van solidariteit op gang in België: mensen zamelen massaal voedsel, kledij en dekens in om vluchtelingen die hier toekomen te helpen. Het Rode Kruis laat weten dat er ondertussen genoeg materiële hulp is en roept de bevolking op om financieel te steunen. Met die steun wil het Rode Kruis nog meer inzetten op het herstellen van contact tussen familieleden die elkaar tijdens hun tocht naar ons land kwijtraakten.

Bedrijven en verenigingen die een inzamelactie willen organiseren, kunnen vanaf vandaag ook hun actie registeren op http://www.rodekruis.be/hulp/breng-families-samen/.

Het Rode Kruis bezorgt je dan een actiecode en communicatiemateriaal waarmee je aan de slag kan. Met de opbrengst help je onze dienst Tracing verder uit te bouwen om nog meer mensen op de vlucht in contact te brengen met hun vermiste familie.

Hoe vind je je mama terug tussen 500 miljoen Europeanen?

Vandaag zijn meer dan een miljoen mensen op de vlucht voor conflicten. De beelden van vluchtende families zijn dramatisch, de problematiek is actueler dan ooit. Families en gezinnen worden door ernstige conflicten vaak uit elkaar gedreven. Broers, kinderen, ouders, echtgenoten … raken elkaar kwijt tijdens de langzame en moeizame tocht naar ons land.

“Je familie verliezen is zowat het ergste dat je kan overkomen. Diezelfde familie helpen terugvinden, is het mooiste cadeau dat we hen kunnen geven”, zegt An Luyten.

Daarom helpt het Rode Kruis vluchtelingen om hun verloren familieleden op te sporen. “Onze dienst Tracing probeert vermiste personen op te sporen en terug in contact te brengen met hun familie. Dat kan dankzij ons Rode Kruisnetwerk, waardoor we in bijna elk land actief zijn.”

Genoeg materiële hulp

De asielcrisis bracht de voorbije dagen een grote golf van solidariteit op gang. Hulporganisaties worden overspoeld van spullen waarmee de bevolking mensen op de vlucht wil helpen: kleren, voedsel, dekens en speelgoed. Maar materiële hulp is er ondertussen voldoende.

Afgelopen vrijdag opende het Rode Kruis een noodopvangkamp in Sijsele, gisteren een nieuw centrum in Holsbeek, vandaag een noodcentrum in Sint-Niklaas en dan volgen er binnenkort nog twee. Voor de opvang van asielzoekers kan het Rode Kruis rekenen op subsidies van de federale overheid.

Steun financieel en help mee het contact herstellen

Om nog meer mensen op de vlucht in contact te brengen met hun vermiste familie is financiële steun welkom via een online gift http://www.rodekruis.be/hulp/breng-families-samen/ of op rekeningnummer BE53 0000-0000 53 53.