;

Kobe Ilsen traint voor 20km met Rode Kruis

Mechelen, 4 februari 2015 – Volt-presentator, VRT-schermgezicht én radiostem Kobe Ilsen traint volop om 20km in de benen te krijgen. Op 31 mei loopt hij namelijk samen met het Red Cross team 20km door Brussel. En natuurlijk doet hij dat voor een goed doel. Als ambassadeur van het Rode Kruis maakt hij iedereen warm om met hem mee te lopen én zo veel mogelijk geld in te zamelen voor proper water in Burundi. Daar heeft de helft van de plattelandsbevolking nog altijd geen toegang tot proper drinkwater.

Kobe gezicht van Red Cross team

Kobe Ilsen gaat de uitdaging aan om de 20km door Brussel te lopen - een populaire loopwedstrijd dwars door Brussel die jaar na jaar volzet is. Deze stevige sportieve prestatie koppelt hij ook aan een humanitaire opdracht: hij roept iedereen op om zich in te schrijven voor de 20km bij het Red Cross team en zich door vrienden en familie te laten sponsoren. Het verzamelde geld wordt gebruikt voor proper drinkwater in Burundi.
Iedereen die zelf geen 20km in de benen heeft maar Kobe wel wil aanmoedigen, kan hem sponsoren op zijn persoonlijke pagina.

Run and give them water

Met de 20km wil Rode Kruis-Vlaanderen, samen met Croix-Rouge de Belgique, zo veel mogelijk lopers bij elkaar brengen die zich laten sponsoren. De opbrengst gaat dit jaar opnieuw naar een project rond watervoorziening in Burundi. 49% van de plattelandsbevolking heeft er nog altijd geen toegang tot proper water. Door een gebrek aan hygiëne sterven dagelijks 200 kinderen jonger dan 5 aan ziektes als diarree en malaria. Om toch aan proper water te raken, moeten zo’n 4 miljoen mensen elke dag hun eigen spreekwoordelijke 20 kilometer lopen.
Vorig jaar telde het Red Cross team 1.120 lopers, die samen meer dan 90.000 euro inzamelden voor Burundi. Maar onze hulp blijft nodig.

Inschrijven tot 27 februari

Lopers kunnen zich tot 27 februari inschrijven via www.20km.redcross.be. Via het Rode Kruis kan je jezelf inschrijven vóór de officiële inschrijvingen starten en ben je dus zeker van je rugnummer. Vanaf die inschrijving kan een loper zich ook laten sponsoren en dat geld gaat rechtstreeks naar Burundi. Het Rode Kruis legt zijn lopers in de watten: ze krijgen een T-shirt van het Red Cross team, hun loopchip en rugnummer thuis in de bus en de dag van de wedstrijd zelf krijgen ze ook allemaal een drankje en hapje en staan kinesisten klaar om hun spieren terug los te masseren.

Je kan het Rode Kruis dus op twee manieren helpen:

  1. Door zelf deel te nemen en je via het Rode Kruis in te schrijven
  2.  Door Kobe Ilsen of één van de andere lopers te sponsoren!

Voor bedrijven zijn er 2 inschrijvingsformules. Bedrijven die willen meelopen – of het project financieel willen steunen, kunnen info opvragen via 20km@rodekruis.be.