;

Meer voetbal = minder bloed

Mechelen 20 april 2017. Dat onze Belgische voetbalploegen het uitstekend doen in de Europese voetbalcompetitie is natuurlijk fantastisch nieuws. Maar dit succes heeft ook een negatieve effect op de bloedvoorraad.

Het verschil is toch opvallend: tijdens de avonden dat de Belgische clubs in de Europa League speelden, daalde het aantal mensen dat kwam bloed geven op mobiele collectes met 10%. Ook op de andere Europese voetbalavonden was er trouwens een daling, zij het iets minder significant.

“Ook vanavond spelen Anderlecht en Genk en ook dat zal opnieuw een invloed hebben. Om nog maar te zwijgen over de halve finales en finales die er in mei aankomen omdat er dan zeker veel mensen voor hun televisie zullen zitten”; voorspelt het Rode Kruis.

Daarom ook deze oproep om de komende weken bloed te geven. Het feit dat er in mei ook nog eens verlengde weekends aankomen, duwt de bloedvoorraad nog verder in het rood.

O ja, Rode Kruis-Vlaanderen wenst Genk en Anderlecht natuurlijk alle succes toe vanavond: wij supporteren mee vanuit onze mobiele collectes in Lokeren, De Haan, Waarschoot, Lovendegem, Adinkerke, Wondelgem, Opglabbeek, Melle, Hulste, Dessel, Meldert, Reet, Heppen-Leopoldsburg, Boechout en Baarle Hertog!

Klik hier om te weten waar je bloed kan geven.