;

Kerst is begonnen bij Rode Kruis-Vlaanderen

Mechelen, 11 september 2015 – Wie morgen in één van de 11 donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen binnenstapt, kan er niet naast kijken: in elk donorcentrum staat een kerstboom en niemand minder dan Kobe Ilsen wenst je een prettig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. Ja, we zijn vroeg – eerst zelfs, maar dat heeft een hele goede reden. Met de actie roept het Rode Kruis mensen nú al op om op zaterdag 26 december of 2 januari bloed te geven. Omdat Kerstmis en Nieuwjaar dit jaar vlak voor een weekend vallen, komt de bloedvoorraad onder druk te staan. Ja, dat weten we nu al.

Gezocht: 2016 warme donoren

Donoren zijn de dagen voor Kerst en Nieuwjaar ook met andere dingen bezig dan bloed geven: eten, inkopen doen, cadeautjes uitkiezen – u kent dat wel. Vooral voor bloedplaatjes verwachten we problemen, want die kunnen maar 5 dagen bewaard worden.

Daarom opent Rode Kruis-Vlaanderen uitzonderlijk zijn donorcentra in heel Vlaanderen op zaterdag 26 december en zaterdag 2 januari, telkens van 9 tot 14u.

Kobe Ilsen is 1 van de 2016

Presentator Kobe Ilsen is het gezicht van de warme 2016-actie. Hij roept donoren op om net als hij één van de warme 2016 te worden en nú al een afspraak te maken om op 26 december of 2 januari bloed of bloedplaatjes te komen geven. Die dagen maakt het Rode Kruis het extra gezellig in de donorcentra. Zo blijven donoren in kerstsfeer wanneer ze tussen het feesten door langskomen.

Word ook deel van de warme 2016

Een afspraak maken om bloed of bloedplaatjes te geven op 26 december of 2 januari kan in de donorcentra of via www.rodekruis.be/warme2016.

De adressen van de donorcentra vind je op www.rodekruis.be. Bloed geven kan in alle donorcentra. Bloedplaatjes geven kan alleen in Brugge, Edegem, Gent, Genk, Leuven en Mechelen.

Filmpje ‘Word ook deel van onze warme 2016’ https://www.youtube.com/watch?v=i5mRfuX5960