;

Gezocht: Jong bloed!

Mechelen, 12 oktober 2015 – Tradities zijn er om in ere te houden en maar goed ook. Naar jaarlijkse gewoonte start ‘Bloedserieus’ opnieuw: een actie om studerend Vlaanderen massaal bloed en plasma te doen geven. Morgen wordt het startschot gegeven met de eerste bloedinzameling in Kulak, Kortrijk. Van oktober tot december kunnen studenten letterlijk het beste van zichzelf geven in 6 Vlaamse studentensteden.

Bloedserieus

Twee keer per jaar strijkt Bloedserieus neer in de zes Vlaamse studentensteden: Antwerpen, Brussel, Diepenbeek, Gent, Kortrijk en Leuven. Bloedserieus vzw is een toffe en uiteraard jonge bende studenten die samen met het Rode Kruis andere jongeren overtuigt om bloeddonor te worden. Dat is nodig: jaarlijks valt zo’n 10% van de donoren weg, omdat ze de leeftijdsgrens bereikt hebben of omdat ze ziek zijn. Rode Kruis-Vlaanderen is dus altijd op zoek naar nieuw, jong en vooral geëngageerd bloed.

8.500 geëngageerde studenten

In het eerste semester zoekt Bloedserieus 8.500 studenten op 21 bloedinzamelingen. Op 13 oktober bijt Kortrijk de spits af met een bloedinzameling in Kulak. Op vrijdag 11 december, na de bloedinzameling in de Beursschouwburg in Brussel, zal duidelijk worden of dat aantal - net zoals vorig jaar - gehaald is. In het voorjaar van 2016 zijn er opnieuw bloedinzamelingen gepland.

Bloedgroepen gezocht!

Elk jaar 17.000 studenten overtuigen dat bloed geven belangrijk is én hen ook laten donoren is niet evident. Daarom lanceren we een campagne om studenten te overtuigen. “We proberen studenten bewust te maken van hun bloedgroep. We laten hen zien welke bloedgroepen zij kunnen redden met hun bloed. Vele schrikken daarvan, in de positieve zin uiteraard”, vertelt Nele De Vos, manager Donorrelaties. Elke student die bloed komt geven op een inzameling van Bloedserieus, krijgt bovendien een goed gevulde goodiebag met leuke en lekkere items (kortingsbonnen voor broodjeszaken, een pakje bakmix, frisdrank, chips enz…)

Nieuw: Reserveer een bedje en doe de test

Op de gloednieuwe Bloedserieus-website kan je voor elke bloedinzameling je bedje al reserveren. Doe dat zeker, want eens alle bedden volzet zijn, kom je er niet meer in. Voor je langskomt, kan je ook een online donorzelftest doen. Zo weet je of je bloed mag geven en vermijd je dat je voor niets naar de inzameling komt.

Alle data en locaties van de Bloedserieus-inzamelingen vind je op de www.bloedserieus.be.