;

Een weekend in het teken van ‘bloed’

Mechelen 12 juni 2015.  Komend weekend staat helemaal in het teken van ‘bloed’. Zaterdag 13 juni zetten wij de deuren van onze 11 donorcentra uitzonderlijk open om de bloedvoorraad een extra boost te geven voor de zomervakantie. Het ideale moment ook om in ons nieuw gebouw Sango een “Welkomdag” te organiseren voor alle Mechelaars, donoren en vrijwilligers. Vorige week werd het gebouw nog plechtig geopend door de Eerste Minister, Minister van Volksgezondheid en Vlaams Minister van Welzijn. Morgen is het de beurt aan iedereen die de weg van het bloed (van afname tot de verdeling naar de ziekenhuizen) eens van dichtbij wil zien.

Zaterdagopening donorcentra

 Op zaterdag 13 juni zijn alle 11 donorcentra open van 9 tot 15u. Ideaal dus voor de vele donoren voor wie het moeilijk lukt om tijdens de week bloed, plasma of plaatjes te geven. Ook onze gloednieuwe donorcentra in Aalst en Mechelen zijn open. Aalstenaars kunnen vanaf nu terecht in hartje centrum: de Vaartstraat 12. Het nieuwe gebouw zorgt ervoor dat wij al onze donoren – die tenslotte levens helpen redden – in de beste omstandigheden kunnen ontvangen.

In Mechelen openden premier Charles Michel, minister Vandeurzen en minister De Block op 4 juni officieel de deuren van Sango. In dit nieuwe gebouw nemen we niet alleen bloed, plasma en bloedplaatjes af, maar verwerken en testen we ook alle bloedproducten tot ze klaar zijn om te leveren aan ziekenhuizen. Op 13 juni krijgen onze donoren en mensen uit de regio Mechelen de kans om een exclusieve blik achter de schermen te werpen. Familie-acteurs Jef De Smedt en Caroline Maes en radiostem en tv-presentatrice Roos Van Acker roepen alvast op om die dag de weg van het bloed in onze high-tech labo’s te komen volgen. Hun video’s vind je in bijlage. Je kan je trouwens nog altijd inschrijven voor deze welkomdag op www.rodekruis.be.

Boost van de bloedvoorraad

Met deze zaterdagopening vlak voor de zomervakantie hopen we de bloedvoorraad nog een extra boost te geven voor de vakantie van start gaat. Omdat veel mensen op reis gaan is dit traditioneel een periode waarin de bloedvoorraad daalt. Een afspraak maken in één van onze donorcentra kan via het gratis nummer 0800 777 00 of via bloed@rodekruis.be

Bedankt om te helpen helpen!

Als donor geef je niet alleen bloed, plasma of bloedplaatjes, je geeft ook het beste van jezelf. Letterlijk. Op zondag 14 juni is het Wereld Bloeddonordag en willen we al onze donoren extra bedanken voor wat ze doen. Elke dag opnieuw worden wereldwijd levens gered dankzij vrijwillige donoren. Elke dag opnieuw hebben honderden mensen bloed nodig. Dankzij hun donaties worden levens gered. Ziektes worden genezen. Mensen krijgen terug hoop. Reden genoeg om ‘1000 maal dank’ te zeggen aan al onze donoren (en dat zijn er meer dan 180.000). Elke donor zal op wereldbloeddonordag een persoonlijk mailtje ontvangen met een welgemeende: Bedankt!