Donorcentrum Brugge 10 jaar

10 jaar actief en 186.123 keer dank u wel!

Het donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen in Brugge bestaat 10 jaar. In die periode zijn talloze donoren langs geweest om bloed, plasma of bloedplaatjes te geven. We danken al onze donoren voor in totaal 186.123 donaties. Uiteraard ook een grote ‘dank u wel’ aan onze medewerkers en vrijwilligers die het donorcentrum bemannen.

In totaal zijn in Brugge de afgelopen 10 jaar 186.123 donaties gedaan. Daarvan waren er 59,9% plasmadonaties, 30,6% bloeddonaties en 9,5% donaties van bloedplaatjes. Jaarlijks ontvangen we zo’n 5.600 unieke donoren.

Bloed, plasma en bloedplaatjes geven zit de inwoners van Brugge duidelijk in…het bloed. En we hebben iedereen hard nodig want de bloed- en plasmavoorraad is niet op het juiste peil. Dus bij dezen: een warme oproep om bloed of plasma te komen geven. Zowel actieve als nieuwe donoren zijn héél welkom. Het is een klein gebaar dat een grote impact kan hebben op iemands leven.

Ons adres: Donorcentrum Brugge, Stationsplein 10 - 8000 Brugge. Op voorhand een afspraak maken zorgt ervoor dat alles efficiënt kan verlopen.