;

Word ook deel van onze warme 2016!

Het einde van 2015 is in zicht: een periode van geschenklijstjes, feestmenu's en kerstmarkten. Maar ook tijdens het eindejaar zijn er dagelijks mensen die bloed en bloedplaatjes nodig hebben.

Vooral om de voorraad bloedplaatjes op peil te houden, rekenen we op jouw steun. Die bloedplaatjes kunnen we namelijk maar 5 dagen bewaren. Op Kerstavond, Kerstdag, Oudjaar en Nieuwjaar kunnen we geen bloedplaatjes halen uit bloeddonaties, omdat onze donorcentra gesloten zijn en er geen mobiele bloedinzamelingen kunnen doorgaan. Dat verlies moeten we dus compenseren.

Donorcentra open op 26 december en 2 januari

Op zaterdag 26 december en zaterdag 2 januari openen we de deuren van onze donorcentra om de lange weekends te kunnen overbruggen met onze bloedvoorraad. 1381 donoren - met Kobe Ilsen op kop - maakten alvast een afspraak voor een van die zaterdagen. Waarvoor dank natuurlijk! Op zaterdag 2 januari ben je nog steeds welkom want die dag kunnen we nog extra bloeddonoren gebruiken.

Welkom tijdens de kerstvakantie

We zien je niet alleen graag komen op 26 december of 2 januari. De hele kerstvakantie en de eerste week van januari hebben we voldoende bloed en bloedplaatjes nodig om de voorraad in evenwicht te houden.

Start 2016 daarom met het mooiste cadeau dat je kan geven: kom bloed of bloedplaatjes geven en help patiënten door het eindejaar én het begin van het nieuwe jaar. Bloed geven kan in een van onze 11 donorcentra, bloedplaatjes geven kan in 6 van deze centra. 

Maak nu alvast een afspraak via mail of telefoon in een donorcentrum.

Ga je liever langs op een mobiele bloedinzameling? Zoek hier naar een inzameling in jouw buurt. Weet wel dat je op een mobiele bloedinzameling enkel bloed kan geven en er geen afspraak gemaakt kan worden.

Ben je al donor? Extra welkom dit eindejaar!

Vooral voor de voorraad bloedplaatjes, die we maar 5 dagen kunnen bewaren, verwachten we dit eindejaar problemen. Ben je plaatjesdonor? Kom dan zeker langs dit eindejaar. We kunnen je gift goed gebruiken.

Heb je al eens bloed gegeven? Ook dan kan je helpen om de voorraad bloedplaatjes op peil te houden. Elke bloedgift splitsen we na de afname in rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes. De bloedplaatjes die we uit jouw gift halen, voegen we samen met die van andere donoren. Maar om dat te kunnen doen, moeten we eerst de bloedgroep van die donoren kennen. Als je al kwam donoren, weten we of je O, A, B of AB, positief of negatief bent.