;

Dat je bedankt bent!

Op deze Wereld Bloeddonordag bedanken we graag de 165.558 donoren die vorig jaar bloed, plasma of bloedplaatjes gaven. Want jullie redden levens. Stuk voor stuk. Vraag maar aan de ouders van Aster en Ramses, aan piloot Francis of aan tuinier Alex.

Zij danken hun leven aan onze donoren

Mélanie

Mama van Aster en Ramses

"Vorig jaar ontdekten we dat ze allebei aan een primaire imuundeficiëntie lijden. Een immuunstoornis waardoor ze wekelijks prikjes met antistoffen nodig hebben. En die antistoffen komen uit plasma. Vandaag doen Aster en Ramses het goed. Dankzij plasmadonoren."

Hij is piloot, vader van een dochtertje van één en basejumper. Niets laat vermoeden dat de kwieke man die de deur van zijn woning in Anzegem voor ons opent, tot twee keer toe de diagnose ‘acute leukemie’ kreeg. Dankzij een stamceltransplantatie, een intensieve behandeling en 200 – twééhonderd - zakjes bloed en bloedplaatjes kwam Francis er bovenop. Maar helemaal “de oude” is hij nog niet.

Bekijk Francis' getuigenis

Alex

Dankbare patiënt

"Een namiddagje werken in de tuin liep enkele jaren geleden bijna fataal af. Ik kreeg 10 liter bloed in het ziekenhuis. Dat is 10 liter goedheid."

Bedankt donoren!

Afgelopen jaar kwamen jullie massaal bloed, plasma en/of bloedplaatjes geven: in 2018 telden we maar liefst 381.111 donaties!

Maar meer donoren zijn altijd nodig. Deze Wereld Bloeddonordag is dan ook het ideale moment om anderen te overtuigen om ook donor te worden.

Zijn ze niet helemaal zeker of ze wel mogen doneren? Laat hen dan eerst even onze online donorzelftest invullen. Zo weten ze meteen of ze in aanmerking komen.

Overtuigd? Super!

Registreer hier als donor