;

We stuurden minister van Onderwijs terug naar de schoolbanken

Het nieuwe schooljaar voor onze kinderen is nu een weekje bezig, maar wij vinden dat ook mama's, papa's, oma's en opa's best terug naar schoolbanken trekken. Niet om te leren rekenen of schrijven, maar wél om een basiscursus Eerste hulp aan te leren. De redenering is simpel: hoe meer mensen een cursus volgen, hoe meer mensen geholpen kunnen worden en hoe 'zelfredzamer' onze maatschappij wordt.

We daagden ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits uit om zélf plaats te nemen op de schoolbanken en zo in primeur de nieuwste eerstehulptechnieken aangeleerd te krijgen. Technieken die wij aan zoveel mogelijk Vlamingen willen doorgeven.

Elke vijf jaar worden de opleidingen en het lesmateriaal aangepast aan de voortdurende wetenschappelijke vooruitgang. Ook het handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen' kreeg een wetenschappelijk onderbouwde facelift. 

Benieuwd hoe het met jouw eerstehulpkennis gesteld is? Doe de test! 

De recente aanslagen maakten pijnlijk duidelijk dat kennis van eerste hulp geen overbodige luxe is. Trouwens, er zijn zoveel situaties waarbij eerste hulp letterlijk mensenlevens redt. Crevits: "Op dit moment kan 1 op 3 Vlamingen eerste hulp bieden, in Nederland is dat 2 op 3. Ongeveer de helft van de scholen gaat aan de slag met EHBO als vakoverschrijdend thema. Ik ben niet van plan daar een apart vak van te maken, maar het moet de bedoeling zijn dat iedereen die afstudeert in het zesde middelbaar kennis heeft van eerste hulp."

Wil jij zelf helpen? Schrijf je dan in voor een gratis eerstehulpopleiding.

 


Het handboek ‘Help! Eerste hulp voor iedereen’ is verkrijgbaar in De Standaard Boekhandel en via www.bol.com.    

Titel: Help! Eerste hulp voor iedereen
Bestelnummer: 010869
ISBN-nummer: 9789068910216
Type: handboek (896 blz.)
Verkoopprijs: 39 euro