;

We missen nog steeds bloedgroep O...

Maar liefst 150 organisaties en bedrijven lieten de A’s, O’s en B’s uit hun naam of logo verdwijnen in het kader van de Missing Type-campagne die vorige week opgestart werd. Heel wat mensen deden hetzelfde op social media. Een ongelooflijk mooie ondersteuning van deze campagne! 

De bedoeling van deze internationale ‘verdwijntruc’ is om het brede publiek bewust te maken van het belang van die letters, van die bloedgroepen. Dat zo’n campagne nodig is bewijst de bloedvoorraad vandaag. We zijn dringend op zoek naar O’s. De bloedvoorraad voor zowel de bloedgroep O- als O+ staat op dit ogenblik kritiek.

Warm weer

Bovendien belooft het vandaag en de komende dagen bijzonder warm te worden. Warm weer leidt altijd tot een mindere opkomst van bloeddonoren. Daarom dat we aan iedereen die zich een uurtje kan vrij maken willen vragen om bloed te gaan geven. In onze donorcentra is het trouwens ook koel, dus wie even aan de hitte wil ontsnappen is meer dan welkom! Ziekenhuispatiënten, zoals net bevallen moeders, slachtoffers van auto-ongelukken en kankerpatiënten, zullen je dankbaar zijn!

Alle info over waar je bloed kan geven vind je op www.rodekruis.be/bloed.
Wil je je registreren als nieuwe bloeddonor, dat kan ook: www.rodekruis.be/missingtype