;

Warme inzamelactie voor asielzoekers Fort Sint-Marie

Afgelopen zaterdag 9 januari organiseerde Rode Kruis-Beveren een inzamelactie voor de asielzoekers in het nabijgelegen Fort Sint-Marie. De oproep vanuit de lokale afdeling viel niet in dovemansoren: zo'n 200 mensen brachten zeer bruikbare spullen binnen. Naast baby- en kinderspeelgoed brachten de inwoners van Beveren ook fietsen, kinderwagens, dekens en schoenen. Allemaal materiaal dat de bewoners van het opvangcentrum goed kunnen gebruiken.

De vrijwilligers van Rode Kruis-Beveren zorgden samen met 2 bewoners van het noodopvangcentrum en de adjunct-directeur  zelf voor het sorteren van de ingezamelde goederen. Uiteindelijk werden vijf overvolle bestelwagens naar Fort Sint-Marie  gevoerd.

Walter Van den Bergh, adjunct-directeur van het noodopvangcentrum, reageerde verrast op de enorme solidariteit:

Het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen op onze oproep hebben gereageerd. Bovendien is het heel fijn dat mensen schenken wat we echt nodig hebben. Het ingezamelde speelgoed, fietsen en sportmateriaal zal voor de nodige ontspanning in het centrum zorgen, de kinderboeken kunnen we dan weer gebruiken om de jongeren Nederlands te leren.

Ook Noël Fyen van Rode Kruis-Beveren is ontzettend tevreden met het resultaat van de inzamelactie:

Het doet ons deugd te mogen horen dat de adjunct-directeur ontroerd was over de opkomst en het succes van deze actie.

 

Bedankt aan iedereen die zijn steentje bijdroeg: de inwoners van Beveren om massaal spullen te brengen, de vrijwilligers om de inzamelactie in goede banen te leiden!