;

Vrijwilligers beleven unieke ervaring op Euro2016

Op vraag van het Franse Rode Kruis zorgt Rode Kruis-Vlaanderen voor de nodige ondersteuning tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. Twee vrijwilligers zullen er alle trainingen, oefenwedstrijden en officiële matchen bijwonen van de Rode Duivels en op die manier de link vormen tussen het Franse Rode Kruis en de Belgische supporters.

David, de eerste vrijwilliger, vertrok op 7 juni naar Frankrijk en draait ondertussen al meer dan een week mee in de fanzones van het EK. Ter plekke staat David in voor de ondersteuning van het Franse Rode Kruis. Concreet zorgt hij voor de vertaling en begeleiding van de Vlaamse supporters die in een hulppost terecht komen.

"Het is een leuke, speciale ervaring om mee te maken! Tot voor enkele dagen was ik aanwezig in de fanzone van Lyon, maar nu zijn we verhuisd naar de fanzone in Bordeaux. Een zone die een heel stuk groter is dan in Lyon. Voorlopig valt het aantal interventies en verzorgingen mee, maar er worden de komende dagen meer Belgische supporters verwacht."

Of David al een glimp opgevangen heeft van de Rode Duivels?

"Ja natuurlijk, want bij de eerste trainingen van onze nationale voetbalhelden was het Rode Kruis aanwezig. Maar echt dichtbij kom je niet aangezien ze steeds vergezeld zijn van een uitgebreide politie-escorte."

Er worden immense veiligheidsmaatregelen getroffen in Frankrijk en niet alleen tijdens de officiële wedstrijden. Ook in de fanzones en tijdens de open trainingen wordt iedereen uitgebreid gecontroleerd door militairen.