;

Voedselvoorraad slinkt in Aleppo

Ingy Sedky, woordvoerder van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) verklaart dat de situatie in Aleppo steeds erger wordt. Niet alleen de voedselvoorraad raakt op, ook de elektriciteit en verwarming wordt steeds schaarser. Een onhoudbare situatie nu het winter is.

De prijzen van brood, bloem en melk blijven stijgen omdat de voorraad opraakt en er is ondertussen ook een tekort aan brandstof. 

"Bakkerijen, ziekenhuizen en opvanghuizen zijn afhankelijk van generatoren. In sommige gevallen zijn gemeenschappelijke generatoren afgezet, waardoor burgers in verschillende wijken geen toegang meer hebben tot elektriciteit," zegt Sedky.

Momenteel is er geen enkele hulporganisatie die toegang heeft tot Oost-Aleppo omdat het er niet veilig is: "We hebben dringend een veiligheidsgarantie nodig van alle partijen betrokken in het conflict in Aleppo dat hulpverleners van het Rode Kruis hun job kunnen doen en levensreddende hulp kunnen bieden aan de mensen."

Enkel een politieke oplossing kan een oplossing bieden voor dit conflict en humanitaire hulp kan hier geen vervanging bieden. Het Rode Kruis blijft dan ook hameren op het belang van de dialoog tussen de verschillende betrokken partijen in dit conflict. Het is net deze dialoog die het Rode Kruis probeert te faciliteren en te onderhouden.


Bron: Belga