;

Vlaamse regering kondigt afschaffing duolegaten aan

Bij een duolegaat laat je via je testament een deel na aan een goed doel en een deel aan één of meer legatarissen. Het goede doel betaalt in geval van een duolegaat alle erfbelasting, ook die van je erfgenamen. De Vlaamse regering kondigde op 8 oktober 2019 echter aan dat ze deze duolegaten zal afschaffen.

Het is nog onduidelijk welke impact deze afschaffing precies zal hebben. We begrijpen dat dit nieuws ook bij jou vragen doet rijzen. Daarmee kan je terecht bij Aagje Geerardyn, onze verantwoordelijke legaten en grote schenkingen. Zij noteert je vraag en neemt opnieuw contact met je op eens er ook voor ons meer duidelijkheid is. Aagje is bereikbaar op 015 44 33 50 of je kan mailen naar legaten@rodekruis.be

Ondertussen plant onze organisatie een overleg in met de betrokken partijen. Legaten zijn voor ons een belangrijk deel van onze inkomsten, die de continuïteit van onze organisatie mee helpen garanderen. Daarom volgen we dit proces proactief op, om snel duidelijkheid te kunnen scheppen voor onze organisatie en onze (geïnteresseerde) schenkers.