;

Vervang mij en ga samen met ons op zoek naar 40.000 nieuwe bloeddonoren

Vandaag start onze nieuwe campagne 'Vervang mij' om bloedgevers te vinden. Elk jaar haken 40.000 donoren af en om die te vervangen schakelen we nu de hulp van onder andere trouwe donoren en sociale media in.

Zes donoren die de komende maanden moeten afhaken, leggen in filmpjes uit waarom het zo belangrijk is dat iemand hun plaats inneemt. We vragen iedereen om deze filmpjes te delen via Facebook of Twitter en mensen te nomineren.

Zeven op de tien mensen heeft zelf ooit bloed nodig, maar slechts drie procent van de bevolking geeft bloed. De bloedvoorraad op peil houden is een constante strijd.

Hoewel de vraag naar bloed de voorbije jaren is gedaald dankzij nieuwe, minder ingrijpende operatietechnieken, blijft de situatie vooral prangend tijdens de zomer: "Sommige bloedgevers zijn op reis maar zelfs degenen die in België blijven, zien we in juli en augustus minder vaak. Wie op een terrasje zit of een barbecue houdt, blijft soms liever hangen dan naar een inzamelactie in de buurt te trekken." Ook de vraag naar bloedplaatjes en plasma stijgt door het toenemnd aantal kankerpatiënten.

Wil jij één van deze 40.000 donoren vervangen? 

Registreer je hier