;

Uitzonderlijk éxtra fiscaal voordeel voor giften in 2020

COVID-19 treft iedereen zwaar, ook onze organisatie. Maar liefst 11.000 vrijwilligers stonden van bij het begin van de coronacrisis in ons land klaar om de druk op de zorgsector in Vlaanderen te verkleinen. Niet minder dan 138.605 uren hielpen ze vrijwillig met het vervoer van coronapatiënten, ondersteuning aan zorgverleners in rust- en verzorgingstehuizen … en zoveel meer.

Maar ook vrijwillige inzet kost geld. Ziekenwagens rijden niet op water en moeten onderhouden worden, vrijwilligers moeten degelijk opgeleid zijn en moeten over de beste materialen beschikken om anderen te kunnen helpen. Door de lockdown werden ook onze fondsenwervingsacties hard getroffen. Geen stickerverkoop, geen fondsenwerving op straat of deur-aan-deur … Dat betekent minder inkomsten én meer kosten dit jaar.

De overheid stimuleert daarom de vrijgevigheid van de burger door een uitzonderlijk fiscaal voordeel te bieden voor schenkers die een gift doen in 2020. De belastingvermindering voor giften in 2020 wordt opgetrokken van 45% naar 60%. Ook het plafond voor belastingvermindering voor giften wordt verhoogd van 10 naar 20% van het netto-belastbaar inkomen. We hopen dat dit de bevolking zal aanmoedigen om het Rode Kruis dit jaar extra te steunen ten voordele van het maatschappelijk belang.

Help jij mee? Steun ons met € 40 of meer en geniet van dit uitzonderlijk belastingvoordeel. 

Doe een gift

Meer info over het fiscaal attest

Giften aan Rode Kruis-Vlaanderen zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt aan onze organisatie, heb je recht op een fiscaal attest. Je ontvangt je attest per post in de maand maart van het jaar na je gift(en). Je voegt dit toe aan je belastingaangifte. 

Lees meer