;

De helpende handen: Suske en Wiske vieren 75e verjaardag op onze sticker

In 2020 zijn het de jarige stripfiguren Suske en Wiske - 75 jaar zijn ze al! – die samen met hun kameraden op onze nieuwe sticker pronken. Vanaf donderdag 23 april start de jaarlijkse stickeractie en verkopenonze vrijwilligers opnieuw stickers voor 5 euro. De opbrengst ervan gaat naar jaarlijkse traditie integraal naar onze lokale Rode Kruisafdelingen. 

Suske en Wiske maken, net zoals onze stickeractie, deel uit van ons cultureel erfgoed. Vier generaties zijn ondertussen opgegroeid met deze striphelden en voor hen is 2020 een feestjaar. Maar hun 75e verjaardag is niet de enige reden waarom deze figuurtjes op onze sticker staan.

Suske en Wiske en hun kameraden hebben heel wat overeenkomsten met onze Rode Kruisvrijwilligers. Suske helpt iedereen in nood en Wiske heeft naast haar rode strik ook een gouden hart. Lambik zet zich steeds in voor de onderdrukten en Jerom valt niet enkel op door zijn spierbundels, maar ook door zijn onverwoestbare integriteit. En Professor Barabas? Die heeft net zoals Rode Kruis-Vlaanderen het volste vertrouwen in de wetenschap.

Ine Tassignon

Woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Investeren in jezelf

Op donderdag 23 april verschijnen onze vrijwilligers weer talrijk aan verkeerslichten of op parkings van warenhuizen voor hun jaarlijkse stickerverkoop. De opbrengst ervan gaat integraal naar onze lokale afdelingen. Hiermee investeren de afdelingen in ambulances, interventiekledij of in materiaal voor eerstehulpopleidingen.

Wie een sticker koopt, helpt hen dus anderen te helpen. Je investeert bovendien ook in jezelf: onze vrijwilligers helpen je bijvoorbeeld wanneer je je voet verstuikt op een sportevenement of flauwvalt op een festival. Dat kunnen ze enkel op een goede en professionele manier doen als ze voldoende financiële middelen hebben. 

Online stickers

Vorig jaar pakten we voor het eerst uit met de online verkoop van de sticker. Ook dit jaar bieden we hem opnieuw online aan. Geen nood dus als je geen stickerverkoper tegenkomt: vanaf  23 april kan je jouw exemplaar kopen op www.koopdesticker.be en dit ten voordele van de lokale afdeling van jouw keuze. Enkele dagen later ontvang je de sticker via bpost in je brievenbus.