Studenten, we rekenen op jullie!

Voor een aantal studenten is het al een ‘goede gewoonte’. Voor anderen wordt het de eerste keer dat ze bloed geven in het kader van de campagne Bloedserieus. Vanaf 22 februari is het weer zover!

Kennismaken met bloed geven

Bloedserieus is een organisatie van en voor studenten. De campagne is er om 2 redenen. Om studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bloed geven op hun eigen campus. En om te helpen de bloedvoorraad in Vlaanderen op peil te houden. Dat is echt nodig.

Nieuwe jonge donoren

Want jaarlijks valt zo’n 10% van de donoren af wegens verhuis, tijdsgebrek, ziekte, overlijden, enzovoorts. Met Bloedserieus hoopt Rode Kruis-Vlaanderen letterlijk op nieuw bloed van studenten die nog een lange carrière als donor voor de boeg hebben.

Beste studenten, helpen jullie mee?

Ben of ken je een student? Aarzel niet. Motiveer en geef voor elkaar in Leuven, Gent, Antwerpen, Kortrijk, Diepenbeek en Brussel! Een goed gevulde goodiebag als bedanking staat voor je klaar.

Maak nu een afspraak in jouw studentenstad

10% meer bloeddonaties

Bloedserieus was in het voorjaar 2021 goed voor 4.545 bloeddonaties door studenten. Een mooie prestatie waar Rode Kruis-Vlaanderen hen heel dankbaar voor is. Dit voorjaar mikken we op 5.000 donaties of zo’n 10% meer. In 6 studentensteden worden daarvoor tussen 22 februari en 23 maart niet minder dan 27 momenten ingepland waarop bloed kan gegeven worden. 

De aftrap wordt gegeven op maandag 22 februari in Kortrijk (Vives Forum en Kulak). Daarna volgen Gent (gebouwen UGent en het donorcentrum in Gent), Diepenbeek (gebouwen van de Universiteit Hasselt Campus Diepenbeek), Antwerpen (Stadscampus Universiteit Antwerpen en het donorcentrum in Edegem), Leuven (Ladeuzeplein en stadion van OHLeuven) en Brussel (VUB Elsene, Erasmus en het donorcentrum in Brussel).