;

Striptekenaars kruipen in hun tekenpen om vrijwilligers te steunen

Veiling Standaard Uitgeverij t.v.v. Rode Kruis-Vlaanderen

Voor het eerst in 59 jaar kon onlangs onze traditionele stickeractie niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. Dat betekende uiteraard minder inkomsten voor onze lokale afdelingen waardoor het voortbestaan van enkelen van hen in het gedrang kwam. 

Standaard Uitgeverij wil dit niet zomaar laten passeren en bracht onlangs al een exclusieve zeefdruk van Suske & Wiske op de markt waarvan de opbrengst integraal naar de werking van onze lokale afdelingen ging. En daar blijft het niet bij! De uitgeverij organiseert nu ook een online veiling waarop een aantal exclusieve tekeningen en een kunstwerk van bekende striptekenaars te koop aangeboden worden. Ook hiermee steunen ze onze vrijwilligers.

Online veiling

Samen met Veilinghuis Bernaerts worden er 14 werken aangeboden van onder andere Charel Cambré (Suske & Wiske Junior), Steve Van Bael (Nachtwacht), Fabio Bono (De Rode Ridder), Merho (De Kiekeboes), Luc Morjaeu (Suske & Wiske), Philippe Delzenne en Gerd Van Loock (Jommeke), Nix, ...

Bekijk de tekeningen en doe een bod

Wil je de tekeningen en het kunstwerk van Sus Antigoon live gaan bekijken? Dat kan van 1 tot 9 juli (ma-vr) in de Verlatstraat 18 in Antwerpen. Hiervoor dient wel vooral een afspraak gemaakt te worden via https://bernaerts.eu/afspraak.