;

Stickeractie 2020 opgeschort omwille van coronacrisis

Onze jaarlijkse stickeractie, die jaarlijks goed is voor meer dan 3 miljoen euro aan opbrengsten die rechtstreeks naar de werking van onze lokale afdelingen gaat, wordt tijdelijk opgeschort. Door de huidige veiligheidsmaatregelen rond de coronacrisis is het niet mogelijk voor onze vrijwilligers om vanaf 23 april tot en met 7 mei op kruispunten of parkings van grootwarenhuizen te gaan staan om stickers te verkopen. Maar uitstel is geen afstel, want we bekijken momenteel nog enkele alternatieven om onze lokale afdelingen toch dat broodnodige financiële duwtje in de rug te geven.

We bekijken hoe we dit enorme inkomstenverlies kunnen beperken, het voortbestaan van onze lokale afdelingen is echt zeer belangrijk voor ons. 

Ine Tassignon

Woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Vorig jaar werden 660.000 stickers verkocht, goed voor ruim drie miljoen euro aan inkomsten die rechtstreeks naar de lokale afdelingen vloeien. Zij kopen hiermee medisch materiaal, werkpakken of zelfs ambulances aan. En dat dit nodig is, bleek afgelopen weken nog maar eens. Onze vrijwilligers zijn meer dan ooit actief in de strijd tegen COVID-19

"Zodra er meer duidelijkheid is over de duurtijd van de coronamaatregelen, bekijken we hoe we die financiële steun aan lokale afdeling toch nog kunnen geven", zegt Tassignon. "De 800.000 reeds gedrukte stickers - met Suske en Wiske in de hoofdrol - gaan voorlopig niet verloren."